Nord-Koreas ambassadør utvist fra Malaysia

Fordi han ikke beklager beskyldninger mot landet etter drapet på Kim Jong-nam.

UTVIST: Nord-Koreas ambassadør i Malaysia,  Kang Chol. Foto: Vincent Thian/AP/Scanpix
UTVIST: Nord-Koreas ambassadør i Malaysia,  Kang Chol. Foto: Vincent Thian/AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nord-Koreas ambassadør i Malaysia utvises. Årsaken er at han ikke vil beklage sine sterke beskyldninger mot landet etter drapet på Kim Jong-nam.

En melding der ambassadør Kang Chol er erklært persona non grata er sendt ambassaden tidlig lørdag kveld lokal tid, opplyser utenriksminister Anifah Aman. Malaysiske myndigheter krever at Kang forlater landet innen 48 timer.

Tidligere i uka forlangte Malaysia at Nord-Korea formelt unnskyldte beskyldningene fra Kang. Han har blant annet uttalt at den malaysiske regjeringen har "noe å skjule" og at Malaysia har "konspirert med fremmede makter for å sverte Nord-Korea".

Utenriksminister Anifah sier at ingen unnskyldning har kommet, og at ingenting tyder på at den vil gjøre det. Ifølge Anifah har også nordkoreanske tjenestemenn uteblitt fra et møte de var innkalt til i utenriksdepartementet lørdag.

– Vi vil understreke at Malaysia vil reagere sterkt på alle fornærmelser og alle forsøk på å sverte landets rykte, sier Anifah.

Kim Jong-nam var halvbroren til Nord-Koreas diktator Kim Jong-un. Han ble ifølge malaysiske myndigheter drept med nervegiften VX, og nordkoreanske myndigheter mistenkes for å stå bak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer