Nord-Koreas militære truer med å legge Seoul i ruiner

Myndigheter sier at den sørkoreanske presidenten fornærmet feiringen av Kim Il-sung.

SOLDATER: Nordkoreanske soldater ropte slagord til ære for Kim Il-sung i Pyongyang i Nord-Korea på fredag. Foto:AP Photo/Ng Han Guan/NTBScanpix
SOLDATER: Nordkoreanske soldater ropte slagord til ære for Kim Il-sung i Pyongyang i Nord-Korea på fredag. Foto:AP Photo/Ng Han Guan/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Uttalelsen fra den nordkoreanske hæren ble publisert av det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA. De sier at handlingen vil vare i tre til fire minutter og utføres med spesielle midler og metoder, men ga ingen flere detaljer, skriver nyhetsbyrået AFP.

Nord-Korea har jevnlig kritisert president Lee Myung-bak og hans regjering. Nordkoreanske myndigheter i Pyongyang sier at den sørkoreanske presidenten fornærmet Nord-Koreas hundreårsmarkering av deres grunnlegger.

Hellig krig Kritikken har vært krass, og de har blant annet gått ut og fortalt at de vil starte en hellig krig over det Nord-Korea oppfatter som fornærmelser.

Ifølge AFP har det ikke vært noen hendelser etter truslene, men språket har blitt hardere.

- Spesifikke handlinger fra vår hær vil begynne snart for å møte denne gruppen med respektløse forrædere, står det i uttalelsen fra den nordkoreanske hæren.

Til aske Det står at handlingen vil gjøre alt til aske på tre eller fire minutter.

På fredag var tusenvis av nordkoreanere ute i gatene i Pyongyang i demonstrasjoner mot den sørkoreanske presidenten Lee Myung-Bak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer