-  Nord-Norge er ikke for pyser

Nordlendingene synes rett og slett det er hyggelig med hederlig omtale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): -  Hvis andre synes vi er hyggelige, blide og lette å komme i kontakt med, så er det kjempehyggelig. Kanskje viser det at noen myter om oss stemmer, innimellom. Jeg har hørt at nordlendinger har mye til felles med bergensere, og det kan vel være noe i det, sier Jan Aksel Holm-Larsen (24), fra Sortland i Vesterålen.

-  Ikke rart vi søker kontakt og er så livlige om sommeren, vi ser jo nesten ikke folk gjennom ei lang mørketid.

Sola skinner, og på grønt gress i Kirkeparken ligger sommerdorske nordlendinger og nyter godværet.

-  Kanskje er det denne dagen som er årets sommer. Men vi klager ikke om gråværet kommer i morra. Det er noe med å være positiv, Nord-Norge er ikke for pyser, mener Jan Aksel.

-  Jeg tror det som kjennetegner Nord-Norge, er at smilet ofte er på lur, og at folk blir sett her oppe, på godt og vondt. I Oslo føler jeg at folk virker travle og uinteresserte, at de ser litt forbi deg, mener Linn Jensen (18) fra Sommarøy i Troms.

-  Folk eller i landet mener ingen er så store i kjeften som nordlendinger. Stemmer det?

-  Det kan kanskje skremme andre og virke grovt at vi er ganske direkte. Men det er en naturlig væremåte for oss og er aldri vondt ment, forsikrer Jan Aksel.

GLADE NORDLENDINGER: Jan Aksel Holm-Larsen (til høyre) og Linn Jensen mener folk i nord ikke har det så travelt, og jevnt over er i bedre humør enn ellers i landet.