Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Påskeværet

Nord-Norge er påskens værvinner

Påsken på Sør- og Østlandet blir grå, våt og kald. 

VÆRVINNEREN: Vest-, Sør-, og Østlandet må alle se seg slått - det er nemlig Nord-Norge som ser ut til å stikke av med det beste været. Foto: NTB Scanpix
VÆRVINNEREN: Vest-, Sør-, og Østlandet må alle se seg slått - det er nemlig Nord-Norge som ser ut til å stikke av med det beste været. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det ser ut til at Nord-Norge er påskens værvinner. Bortsett fra ytre strøk og østlige deler av Finnmark som får snøbyger, ser det bra ut i hele området, sier Gunnar Livik ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Sjekk værmeldinga for der du skal oppholde deg i påsken her.

Det er spesielt området fra Bodø i Nordland til og med Troms som får fint vær hele påsken.

- Helgeland og Trøndelag er i grensesonen, sier Livik, som tror Trøndelag ligger for langt sør til at det er noe poeng å ta frem solkremen.

- I Trøndelag blir det fint vær i kveld og i morgen, men så kommer skyene og nedbøren, sier Livik.

Verst i sør

Hvis du oppholder deg øst eller sør i landet må du nyte dagen i dag.

Fra og med onsdag blir det grått, vått og overskyet.

NYT NÅ: Været på Østlandet vil bli kaldere, gråere og våtere gjennom de nærmeste dagene. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
NYT NÅ: Været på Østlandet vil bli kaldere, gråere og våtere gjennom de nærmeste dagene. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer

- I dag er det den fineste dagen sør på. Det blir best sør for Stad og Dovre, men det kommer en ny nedbørsfront inn fra vest. Seint i ettermiddag begynner det å regne på Vestlandet. Uværet brer seg over hele Sør- og Østlandet til i morgen, sier Livik.

Fra instituttet i Bergen har meteorologen oversikt over de siste værprognosene. Og de ser ikke spesielt bra ut for påskeferiehungrige nordmenn sør for Trøndelag.

- Det blir en skya periode med nedbør og blir såpass kjølig at vi ikke skal se bort fra at det blir snøbyger i Oslo. Vi vil få perioder med oppholdsvær, sier Livik.

Blaff

Først mot slutten av uka kan det bli et kort solgløtt før søringene.

- Fredag blir det et blaff av fint vær, men det skjer mellom to nedbørssystemer, sier Livik.

Skituristene vil oppleve stort sett det samme været, men vil få nedbøren i form av snø.

MELDER VÆR: Statsmeteorolog Gunnar Livik spår en solfylt påske i nord. Foto: Meteorologisk institutt.
MELDER VÆR: Statsmeteorolog Gunnar Livik spår en solfylt påske i nord. Foto: Meteorologisk institutt. Vis mer

- Snøgrensa vil være på 400 til 600 meter, sier Livik

De dårlige prognosene gjelder for hele Sør-Norge.

- Vestlandet ytre strøk får en bedre periode igjen fra torsdag, men det er ikke sikkert at indre strøk av Vestlandet får nyte godt av det gode været. Det blir sannsynligvis liggende noe igjen av nedbørsskyene, sier Livik.

Temperaturen vil gå gradvis nedover gjennom påsken for søringene.

- Maks dagtemperatur på torsdag og fredag vil ligge på 7 grader, men på natten vil temperaturen synke ned mot et par grader, sier statsmeteorolog Gunnar Livik.