Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nord-Norge stikker av med finværet

I helga blir det oppholdsvær og lange perioder med sol i nord. I sør blir det regn og vind.

FÅR SOLA: Helga blir desidert best i Nordland og Troms. I sør blir det grått og vått. Her er sola over Tromsø tidligere i år. Arkivfoto: Rune S.  Bertinussen/SCANPIX
FÅR SOLA: Helga blir desidert best i Nordland og Troms. I sør blir det grått og vått. Her er sola over Tromsø tidligere i år. Arkivfoto: Rune S. Bertinussen/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): I helga blir det stigende temperaturer i hele Sør-Norge. Det blir gråvær, regn og vind. På Rogalandskysten er det mulighet for storm. Godværet blir å finne i nord.

- Nordland og Troms stikker av med finværet i helga. De får sørøstlig vind, oppholds og lange perioder med sol. Jeg tror de kan glede seg over ei fin helg, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss til Dagbladet.

Tromsø får temperaturer rundt 3-4 minusgrader, Bodø får minus 1. I Bardufoss er det ventet å ligge på minus 10.

Også Finnmark får perioder med sol i helga. Lørdag blir det skyet og mulighet for noe snø helt nord. Men søndag letter det.

Ikke snø i lavlandet
I lavlandet i sør lar vinteren vente på seg. Langtidsvarselet for helga og første del av neste uke viser mye nedbør, men denne kommer som regn.

- I helga blir det regn og temperaturer opp i 6-7 grader i Oslo. Ved kysten kan det komme opp i 10 grader, sier Gislefoss junior.

- Man må et godt stykke inn i landet før nedbøren kommer som snø, sier Gislefoss, som forklarer at det nå er 500 meter som er den magiske snøgrensa østafjells.

Lørdag kan kulingen gå over i storm på Rogalandskysten.

I Trøndelag og Møre og Romsdal blir det skyet og noe nedbør. Trondheim får opp mot 5 varmegrader på søndag.

Uendret
Dagene etter helga byr ikke på store forandringer. Sør for Stadt og Dovre blir det mandag til onsdag regn av og til og snø i fjellet. Det blir skyet, lite sol og omtrent uendrede temperaturer. Oslo får 4-5 varmegrader. Bergen får 7-8 grader.

Også nord for Stadt blir det nedbør etter helga.

- Det blir noe nedbør mandag og tirsdag. Lavtrykket beveger seg nordover, og etter hvert blir det mye opphold og en god del sol, forklarer Gislefoss.

I Tromsø blir temperaturene like under frysepunktet, på 1-2 minusgrader. I Bodø blir det 1-2 varmegrader.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media