Nord universitet forsøkt hacket

Nord universitet var målet for et hackerangrep mot en norsk høyskole som PST har omtalt.

Peker på Russisk hacker-gruppe: Aktøren som PST peker ut som ansvarlig for det fiendtlige angrepet er den russiske hacker-gruppa APT29. Bildet viser PST-sjef Benedicte Bjørnland. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Peker på Russisk hacker-gruppe: Aktøren som PST peker ut som ansvarlig for det fiendtlige angrepet er den russiske hacker-gruppa APT29. Bildet viser PST-sjef Benedicte Bjørnland. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Under framleggelsen av Politiets sikkerhetstjenestes (PST) i forrige uke kom det fram at flere offentlige etater, deriblant en høyskole er forsøkt hacket av det som kan være russiske myndigheter.

Rektor Bjørn Olsen ved Nord universitet bekrefter overfor nettavisen Khrono at de var mål for hackingen.

- Det var hos oss. En konto i domenet til den gamle Høgskolen i Bodø ble forsøkt hacket, sier han.

Etter at Høgskolen i Bodø ble til Universitetet i Nordland (UiN) 2011 har det gamle domenet ikke vært i bruk. UiN ble senere til Nord universitet.

- Heldigvis representerte denne eposten ingen reell risiko ettersom den ble sendt til det gamle domenet, men det er leit at vi ble forsøkt utsatt for dette likevel, sier rektor Olsen.

Russisk hacker-gruppe

Torsdag i forrige uke ble det kjent at russiske hackere har angrepet e-posten til postmottaket til Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer