Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordalliansen har slått ned fangeopprør

Nordalliansens styrker gjenvant tirsdag kontrollen over det meste av festningen der 500 krigsfanger fra Taliban gjorde opprør søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Taliban gir seg aldri

- Det er over. Kampene er slutt nå, men vi vil vente til i morgen med å gå inn i festningen igjen, sier Mohammed Nuri, som er kommandant for Nordalliansen i området. Amerikanske fly bombet natt til tirsdag festningen Qala-e-Jangi nord i Afghanistan der krigsfangene startet opprøret. Området ble også bombet mandag.

Store, lavtflygende bombefly har angrepet både festningen og en lagerbygning i nærheten, der noen av fangene som har gjort opprør har søkt tilflukt. Ifølge øyenvitner i Nordalliansen skal flyene ha angrepet så mange som 30-40 ganger i løpet av natten.

Offiserer i Nordalliansen hevder at mer enn 400 av de 600 talibantilhengerne som ble tatt til fange i byen Kunduz søndag, allerede er døde. Likevel kjempet rundt 500 soldater fra Nordalliansen mandag forgjeves for å gjenvinne kontrollen over festningen.

En kilde i Nordalliansen hevder også at en amerikansk soldat fra spesialstyrkene ble drept i angrepene mot festningen, men Pentagon avviste dette tirsdag.

(NTB)

Hele Norges coronakart