Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordea kjøpte fra DnB NOR

Kjøpte statsobligasjoner like før regjeringens krisepakke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Les alt om DnB Nor-saken.

Kommunikasjonsdirektør Rune Sjøhelle i Nordea bekrefter at Nordea kjøpte statsobligasjoner fra DnB NOR torsdag og fredag før regjeringens krisepakke ble lagt fram søndag 12. oktober.

- Det var en voldsom etterspørsel etter statsobligasjoner den uken, samtidig som det var lite statsobligasjoner i markedet. Nordea kjøpte en naturlig andel statsobligasjoner ut fra vår posisjon i markedet, sier Sjøhelle til NTB.

Kundene ønsker statsobligasjoner

DnB NOR granskes nå av Kredittilsynet etter påstander om mulig innsidehandel med statsobligasjonene og for misbruk av fortrolige opplysninger.

SEB, Skandinaviska Enskilda-banken, går langt i å bekrefte at også den var en av bankene som kjøpte statsobligasjoner av DnB NOR.

- Vi ønsker ikke å kommentere enkelttransaksjoner, men på et generelt grunnlag så var vi denne uken opptatt av å sikre oss norske statsobligasjoner fordi kundene våre ønsker sikre papirer. Det ville derfor ikke vært underlig om vi hadde vært en av motpartene som en av de store aktørene i dette markedet, sier markedsdirektør i SEB, Lars Tore Myhre-Hilsen til E24.

Vil ikke spekulere

KJØPTE STATSOBLIGASJONER: Nordea er blant dem som  kjøpte statsobligasjoner fra DnB NOR torsdag og fredag før regjeringens krisepakke ble lagt fram søndag 12. oktober. Foto: Scanpix
KJØPTE STATSOBLIGASJONER: Nordea er blant dem som kjøpte statsobligasjoner fra DnB NOR torsdag og fredag før regjeringens krisepakke ble lagt fram søndag 12. oktober. Foto: Scanpix Vis mer

Banken reagerte på det store nedsalget av statsobligasjoner som DnB NOR plutselig satt i gang med torsdag 9. oktober.

- Vi observerte at DnB NOR solgte ut mye statsobligasjoner disse dagene og syntes dette var relativt underlig, men vi ønsker overhodet ikke å spekulerer om det er skjedd noe ulovlig, sier markedsdirektøren.

(NTB)

KJØPTE: Kommunikasjonsdirektør Rune Sjøhelle i Nordea sier det var stor etterspørsel etter statsobligasjoner den uken de kjøpte fra DnB Nor.
MÅ SVARE: Kontakten mellom DnB Nor-sjef Rune Bjerke og statsministerens kontor i forkant av at regjeringen presenterte sin krisepakke har skapt sterke reaksjoner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!