Nordea kjøpte fra DnB NOR

Kjøpte statsobligasjoner like før regjeringens krisepakke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Les alt om DnB Nor-saken.

Kommunikasjonsdirektør Rune Sjøhelle i Nordea bekrefter at Nordea kjøpte statsobligasjoner fra DnB NOR torsdag og fredag før regjeringens krisepakke ble lagt fram søndag 12. oktober.

- Det var en voldsom etterspørsel etter statsobligasjoner den uken, samtidig som det var lite statsobligasjoner i markedet. Nordea kjøpte en naturlig andel statsobligasjoner ut fra vår posisjon i markedet, sier Sjøhelle til NTB.

Kundene ønsker statsobligasjoner

DnB NOR granskes nå av Kredittilsynet etter påstander om mulig innsidehandel med statsobligasjonene og for misbruk av fortrolige opplysninger.

SEB, Skandinaviska Enskilda-banken, går langt i å bekrefte at også den var en av bankene som kjøpte statsobligasjoner av DnB NOR.

- Vi ønsker ikke å kommentere enkelttransaksjoner, men på et generelt grunnlag så var vi denne uken opptatt av å sikre oss norske statsobligasjoner fordi kundene våre ønsker sikre papirer. Det ville derfor ikke vært underlig om vi hadde vært en av motpartene som en av de store aktørene i dette markedet, sier markedsdirektør i SEB, Lars Tore Myhre-Hilsen til E24.

Vil ikke spekulere

KJØPTE STATSOBLIGASJONER: Nordea er blant dem som  kjøpte statsobligasjoner fra DnB NOR torsdag og fredag før regjeringens krisepakke ble lagt fram søndag 12. oktober. Foto: Scanpix
KJØPTE STATSOBLIGASJONER: Nordea er blant dem som kjøpte statsobligasjoner fra DnB NOR torsdag og fredag før regjeringens krisepakke ble lagt fram søndag 12. oktober. Foto: Scanpix Vis mer

Banken reagerte på det store nedsalget av statsobligasjoner som DnB NOR plutselig satt i gang med torsdag 9. oktober.

- Vi observerte at DnB NOR solgte ut mye statsobligasjoner disse dagene og syntes dette var relativt underlig, men vi ønsker overhodet ikke å spekulerer om det er skjedd noe ulovlig, sier markedsdirektøren.

(NTB)

KJØPTE: Kommunikasjonsdirektør Rune Sjøhelle i Nordea sier det var stor etterspørsel etter statsobligasjoner den uken de kjøpte fra DnB Nor.
MÅ SVARE: Kontakten mellom DnB Nor-sjef Rune Bjerke og statsministerens kontor i forkant av at regjeringen presenterte sin krisepakke har skapt sterke reaksjoner.