Nordea-siktet (49) fengslet i fire uker

Kvinnen skal ha vært med å svindle Nordea for nesten 90 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Den 49 år gamle kvinnen som er siktet for å vært med å svindle Nordea for nærmere 90 millioner kroner 20. juli i år, ble framstilt for varetektsfengsel i Oslo tingrett i dag.

Kvinnen ble pågrepet fredag. Hun nekter for å ha noe med befatning med saken. Hun nekter hun er kvinnen på vidoen og hun nekter for å ha vært med å svindle Nordea for nærmere 90 millioner kroner.

Politiet ba om fire uker i varetekt med brev- og besøksforbud, samt forbud mot tilgang til media, noe de fikk fullt medhold i.

- Vi framstiller henne fordi vi er overbevist om at vi begjærer riktig person, sier politiadvokat Frank Grimstad Jensen i Oslo-politiet.

Trafikkdata Retten begrunner fengslingen med bevisforspillelsesfare og viser til politiets analyse og innsamling av trafikkdata, samt siktedes egen forklaring om telefonbruk og bevegelser de aktuelle datoene.

Verken politiadvokat Frank Grimstad Jensen eller kvinnens forsvarer, Torgeir Falkum, ønsker å kommentere innholdet i kjennelsen.

Tre siktet
Politiet mener hun er kvinnen som var med den antatte hovedmannen (35) inn i Nordea-filialen på Tveita tidligere år. Der skal de ha svindlet banken for 89,4 millioner kroner ved å utgi seg for å være en styrtrik kvinne (65) fra Drammen med hjelp av falsk fullmakt og falske ID-papirer.

Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører av hensyn til etterforskningen. Den siktede kvinnen ønsket også lukkede og begrunnet det med av hensynet til privatlivets fred, opplyste advokat Torgeir Falkum, som forsvarer 49-åringen, i retten før pressen ble kastet på gangen.

Fra før av er en 35 år gammel mann og en bankfunksjonær (32) siktet og varetektsfengslet i saken.

60 av de 90 millioner kronene er forsvunnet. De er trolig overført til bankkontier i utlandet og har ikke kommet til rette ennå.