FANGET AV OVERVÅKINGSKAMERA: Kvinnen som ledsaget den fra før av siktede 35-årige mannen, ble fanget inn av overvåkingskamera under besøket i Nordea-filialen på Tveita i Oslo. Politiet mener den pågrepne 49-årige kvinnen er identisk med henne. Foto: POLITIET/SCANPIX
FANGET AV OVERVÅKINGSKAMERA: Kvinnen som ledsaget den fra før av siktede 35-årige mannen, ble fanget inn av overvåkingskamera under besøket i Nordea-filialen på Tveita i Oslo. Politiet mener den pågrepne 49-årige kvinnen er identisk med henne. Foto: POLITIET/SCANPIXVis mer

Nordea-siktet kvinne (49) holder fast på sin uskyld

- Har ikke noe med saken å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Kvinnen som politiet mener deltok i millionsvindelen i en Nordea-filial i sommer, blir framstilt for varetektsfengsling mandag. Men 49-åringen står fast på at hun ikke har noe med saken å gjøre.

- Hun holder fast på at hun ikke har noe med dette å gjøre. Hun sier det ikke er henne, sier kvinnens forsvarer, advokat Øystein Storrvik til NTB.

Men politiet er uenig. De mener de har tatt riktig person, og kommer derfor til å framstille 49-åringen for varetektsfengsling mandag. Fra før er en 35 år gammel antatt hovedmann og en 32 år gammel bankfunksjonær også siktet og varetektsfengslet i saken.

Pågrepet fredag Kvinnen ble pågrepet i Oslo fredag ettermiddag, åtte dager etter at politiet gikk ut med etterlysning og bilder av en ukjent kvinne som deltok i Nordea-svindelen.

På bildene er kvinnen sammen med mannen politiet mener er den 35 år gamle hovedmannen i gigantsvindelen i bankfilialen på Tveita. Kvinnen utga seg for å være en av Norges rikeste kvinner, og med falske ID-papirer skal de to ha klart å få overført 89 millioner kroner til en annen konto.

Storrvik satt sammen med sin klient i politiavhøret søndag. Politiinspektør Gro Smogeli var raskt ute med å konstatere at overvåkingsbildene viser at de har tatt riktig person.

- Hun ligner på kvinnen på bildene. Godt politiarbeid og gode tips gjør at vi mener dette er den etterlyste kvinnen. Påtalemyndigheten mener derfor det er skjellig grunn til å mistenke kvinnen for delaktighet i bedragerisaken, sa Smogeli til NTB fredag kveld.

- Ligner ikke 49-åringens advokat Øystein Storrvik er av motsatt oppfatning.

- Når min klient holder fast på at hun ikke har noe med dette å gjøre, så innebærer det at hun mener politiets standpunkt ikke er forenlig med det inntrykket bildene faktisk gir, sier Storrvik.

(NTB)