Nordea sjekker alles e-post

Leter etter utro tjener etter lekkasjene til Se og Hør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nordea sjekker e-posten til nesten 4000 ansatte i kjølvannet av lekkasjene rundt kontoopplysningene til kongelige og andre kjendiser.

- Vi bruker kodeordet «Se og Hør» for å lete etter korrespondanse mellom bankenes ansatte og Se og Hør, sier Noreas informasjonssjef Kjell Flø til Dagens Næringsliv.

I etterkant av avsløringene som kom fram på bakgrunn tidligere Se og Hør-journalist Håvard Melnæs bok «En helt vanlig dag på jobben», ble det klart at Se og Hør i flere år har hatt fullt innsyn i de kongeliges kontoopplysninger. Disse opplysningene har blitt brukt som grunnlag for artikler om de kongeliges shoppingturer i utlandet. Noread har nedsatt et eget granskningsutvalg, som nå har jobbet med saken i nesten seks uker.

Uholdbar situasjon

«Vi har grunn til å tro at kundeinformasjon kan være sendt direkte til en e-postkasse i Se og Hør. Vi har også mottatt informasjon om at disse lekkasjene har vært honorert med tildels betydelige beløp fra Se og Hør. Dette er en situasjon som er helt uholdbar så vel for oss som for våre kunder, hva enten de er privatpersoner eller firmaer», heter det i et notat som ble sendt ut til Nordeas ansatte i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer