Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordea spår boligprisfall på 15 prosent

Nordea fortsetter å skremme nervøse boligeiere. - Vi ser en betydelig avkjøling i boligmarkedet, understreker økonomene.

 Vanskeligere marked:  Nordea tror boligprisene vil falle med 15 prosent de neste to årene. Foto: Christian Roth Christensen  / Dagbladet
Vanskeligere marked: Nordea tror boligprisene vil falle med 15 prosent de neste to årene. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar): De månedlige boligpristallene fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) viser at prisene i snitt falt med 0,9 prosent fra måned til måned i november (sesongjustert).

- Dette var den tredje måneden på rad med boligprisfall på nærmere en prosent. I tillegg viste rapporten at det nå tar lenger tid å selge boliger, slår Nordea-økonomene fast i tirsdagens rapport.

I oktober var tiden i markedet på 33 dager og i november steg den til 37 dager.

- Tallene gjør oss mer sikre på at vi nå ser en betydelig avkjøling i boligmarkedet, og vi venter ikke at det er over med det første. Siden november i fjor er boligprisene i snitt nå kun 0,2 prosent høyere, understreker økonomene.

- Vår prognoser er fortsatt at vi kan se et boligprisfall på rundt 15 prosent over de neste to årene, avslutter Nordeas økonomer.

Flere nyheter Skal du selge bolig? Ikke selg nå! - Da kan du treffe bunnen i boligmarkedet Prisfall bryr meglerne lite, men disse faresignalene er de virkelig redde for