TVILER: Aktor Carl Graff Hartmann er skeptisk til forklaringen til den bedrageritiltalte kvinnen i den såkalte Nordea-saken, som forklarte seg i retten i dag. Her i Oslo Tingrett idet straffesaken mot de fem tiltalte i saken startet igår.Foto: Berit Roald / Scanpix
TVILER: Aktor Carl Graff Hartmann er skeptisk til forklaringen til den bedrageritiltalte kvinnen i den såkalte Nordea-saken, som forklarte seg i retten i dag. Her i Oslo Tingrett idet straffesaken mot de fem tiltalte i saken startet igår.Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer

Nordea-tiltalt hevder lynraske telefonsamtaler var personlige betroelser

Aktor mener hun bløffer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke telefonsamtaler og tekstmeldinger med en medtiltalt har stått i sentrum for aktors utspørring av den 50 år gamle tiltalte kvinnen i den såkalte Nordea-saken i Oslo tingrett i dag.

Ti sekunder Kommunikasjonen er registrert i dagene rundt den 16. juli i fjor, datoen da det som politiet mener er den samme kvinnen ble fanget inn av overvåkningskameraer i Nordeas filial på Tveita. Selv nekter den tiltalte kvinnen for at det er henne.

Nå er hun og fire andre i alderen 33 til 50 år tiltalt for å ha svindlet Nordea for 89,2 millioner kroner. Saken omtales som en av Norgeshistoriens største svindelsaker.

- Telefonsamtalene er alle meget korte, sa aktor Carl Graff Hartmann i retten i går, og viste til varigheter mellom to-tre minutter og helt ned i ti sekunder.

Barnevernet Selv hevder kvinnen at hun og den medtiltalte 49-åringen samtalte om hennes sønns problemer.

Blant annet skal barnevernet ha vært inne i bildet.

- Det er spørsmål om dette er samtaler som egner seg for å snakke om problemene i forhold til sønnen, eller om det kan være noe annet, sier aktor Carl Graff Hartmann til Dagbladet i en rettspause.

Selv mener han at samtalene må ha handlet om noe helt annet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tiltalte kvinnen sa derimot at man rekker å snakke om mye på to-tre minutter. Hun fortalte også at hun og hennes medtiltalte flere ganger hadde møttes for å snakke om de samme problemene.

60 millioner borte
Kvinnen og hennes medtiltalte skal sommeren 2010 ha tappet kontoen til en av Norges rikeste kvinner, Randi Nilsen, ved hjelp av en falsk fullmakt.

Om lag 60 millioner kroner skal ha blitt sendt videre til banker i Dubai. Disse pengene er fortsatt på avveier, mens 26,8 millioner er tilbakeført.

Også 49-åringen som kvinnen samtalte og sendt tekstmeldinger med forklarte seg i dag. Det ble meget kort.

- Jeg erkjenner delvis straffskyld, men ønsker ikke å uttale meg utover det, sa mannen.

Det han erkjenner, er grovt bedrageri, men ikke tiltalen etter den såkalte mafiaparagrafen som går på å være del av et organisert, kriminelt nettverk. 49-åringen er den eneste som erkjenner straffskyld. Også to av de andre er tiltalt etter mafiaparagrafen, i tillegg til grovt bedrageri.