Nordens mest lovløse by

Ny mann skutt i halsen i drapsbyen Malmö i natt. - De siste mordene er symptomer på en langvarig sykdom, mener gjengekspert.

DREPT NYTTÅRSAFTEN:  En 15-år gammel gutt ble drept nyttårsaften etter at han hadde sett på rakettene med familien sin. På bildet sørger de over gutten. Tre dager seinere ble en mann drept på åpen gate. I 2011 ble hele ni mennesker drept, sju av disse sakene er uoppklarte. Foto: Stig-Åke Jönsson / SCANPIX
DREPT NYTTÅRSAFTEN: En 15-år gammel gutt ble drept nyttårsaften etter at han hadde sett på rakettene med familien sin. På bildet sørger de over gutten. Tre dager seinere ble en mann drept på åpen gate. I 2011 ble hele ni mennesker drept, sju av disse sakene er uoppklarte. Foto: Stig-Åke Jönsson / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natt til i dag ble en 38 år gammel mann skutt i halsen med luftgevær mens han satt i bilen sin utenfor hjemstedet i Malmö, byen som i løpet av de siste årene har blitt stemplet som Sveriges drapshovedstad. 

Natta før ble en 21-åring og en 19-åring skutt. Ingen fikk livstruende skader, og en mann ble pågrepet for skytingen, etter å ha prøvd å løpe ifra politiet.

Drap og bilbomber - Den onde spiralen har ført til en økt akspept for vold. Det er mye våpen i omløp, og de siste mordene er symptomer på en langvarig sykdom, sier krimjournalist i avisa Sydsvenskan, Joakim Palmkvist.

Han har sammen med kollega Tobias Barkman skrevet boka «Maffia krig» om gjengkrigen i Malmö, og han mener at de siste mordene ikke har noen tilknytning til hverandre, og at dette er kriminalitet som har sprunget ut av det stadig mer voldelige miljøet.

- Den siste tiden har det kommet kraftige politiforsterkninger til byen, men jeg tror det kriminelle miljøet blir verre i årene som kommer, sier Palmkvist videre.

 Knivstikking, ran, brannbomber og skuddvekslinger har blitt hverdagskost i byen med 300 000 innbyggere, Sveriges tredje største.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer