Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordens Paris er guttas Mekka

TROMSØ (Dagbladet): Så er det også statistisk bevist: Tromsø er den byen i landet med størst overskudd på kvinner i «gifteferdig» alder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har jeg skjønt for lenge siden. Tromsø er et eldorado for oss «gifteferdige» menn, ler Ståle Michaelsen (27).

Ståle og kompisen Tommy Myrland (28) sitter på fortauet til kafeen Solid. De drikker kaffe, prater og ser på folkelivet i gågata. Stadig vekk stryker unge kvinner forbi kafébordet.

Statistisk sentralbyrå har slått fast at Tromsø er den storbyen i Norge med størst overskudd på kvinner mellom 20 og 39 år.

I Tromsø går det 104 kvinnfolk på 100 mannfolk i den alderen. Landsgjennomsnittet er 96 kvinnfolk. Bergen har bare 97. Og i Oslo er det jevnt fordelt.

Studentene viktig

Ståle Michaelsen mener at det reelle Tromsø-tallet er enda høyere enn SSB tror:

- Studentene er som regel ikke bostedsregistrert her. Og siden mange av studentene er jenter, tror jeg kvinneoverskuddet er enda større. I alle fall virker det sånn, gliser han.

I august hvert år er Ståle og kameratene forventningsfulle. Da er det nytt innrykk av studenter - og om å gjøre å kartlegge markedet. Ståle - som er nyutdannet lærer og singel - har bestemt seg for å ta et ekstra år med universitetsstudier, ikke helt uten baktanker.

- Det er like artig å observere det nye innrykket hvert år. Men for all del. De ekte Tromsø-jentene er også fine. Dessuten er de lette å komme i kontakt med, hevder de to kameratene.

Lettere i Tromsø

Ståle jobber deltid ved et utested. Han forteller at folk som besøker Tromsø, skryter av to ting: Utelivet, og jentene.

Sjøl er Ståle opprinnelig fra Narvik, mens Tommy er fra Harstad. Begge har bodd flere år i Tromsø, og det vil de fortsette med.

- Det går ikke an å sammenlikne hjembyene våre med Tromsø. I Narvik og Harstad sitter folk hjemme og glor på TV. I Tromsø går man ut, man drikker kaffe eller pils og er sosiale. Da er det mye lettere å treffe jenter også, sier guttene.

Tommy understreker at han har truffet ei jente nå, og dermed er blitt offisiell kjæreste.

SVØMMER I KVINNFOLK: Ståle Michaelsen er fornøyd med dameutvalget i Tromsø, her representert ved Mari Elvevold, Christin Annexstad og Marianne Hansen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media