Nordens største IT-selskap avdekket lovbrudd blant ansatte i lederposisjon

- Atea tillater ikke korrupsjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IT-selskapet Atea har i en intern gransking avdekket at flere tidligere ansatte i lederposisjoner har bestukket flere kunder.

Nordens største IT-selskap skriver dette i en børsmelding onsdag morgen. Selskapet opplyser at de er klar over at dansk politi har siktet flere offentlige tjenestemenn i Danmark, flere av dem er kunder av Atea.

Selskapet har helt siden politiet gjennomførte flere razziaer i Danmark i juni i fjor, gjennomført en intern gransking. Tirsdag ble det gjennomført flere koordinerte aksjoner, skriver Dagens Næringsliv.

- Den interne granskingen har avdekket at noen tidligere ansatte i lederposisjoner har gitt kunder uberettigede gaver som bryter med Ateas interne retningslinjer, skriver selskapet i meldingen.

Det opplyses at personene ikke lenger er ansatt i selskapet, og at de er siktet av dansk politi på Skjælland.

- Atea tillater ikke korrupsjon, understreker selskapet og skriver videre at de har oppdatert sine interne retningslinjer.

Ifølge den danske avisen Politiken er 30 personer siktet for å ha mottatt bestikkelser av Atea-ansatte. Disse er ansatt i offentlige IT-avdelinger og har ifølge siktelsen mottatt dyre gaver, som mobiltelefoner, nettbrett, annet elektronisk utstyr og i noen tilfeller reiser.

Atea har 6.800 ansatte, og opererer i 89 byer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Litauen, Latvia og Estland.

(NTB)