Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordirske fredssamtaler førte ikke fram

LONDON (NTB-AFP): Fredssamtalene for Nord-Irland har kjørt seg fast, bare timer etter at de ble gjenopptatt i London i dag. Den britiske og den irske regjering ble hindret i å legge fram et fredsforslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det største av de pro-britiske protestantpartiene i Nord-Irland, Ulster-unionistene UU, nektet å gå med på at forslaget ble offentliggjort. Britene og irene valgte å bøye seg for innvendingene, fordi de mener ethvert fredsforslag er avhengig av bred enighet fra partene dersom det skal ha sjanse til å lykkes.

- En katastrofe

Lederen for de mer moderate og pragmatiske Progressive unionister PUP beskyldte UU for å skape «en katastrofe for framdriften i forhandlingene». - Nå trenger vi noe eller noen som kan sparke debatten i gang igjen, sa David Ervine, med henvisning til at Storbritannias statsminister Tony Blair senere tirsdag skulle ha møter med alle parter i forhandlingene.

  En nordirsk mann slapp uskadd fra et drapsforsøk tidlig i dag morges, da angriperens skytevåpen klikket. Politiet kunne ikke umiddelbart gi nærmere opplysninger om episoden, som skjedde utenfor kontoret til et drosjeselskap i det nordlige Belfast.

10 drept

Åtte katolikker og to protestanter har mistet livet i voldshandlinger i Nord-Irland siden desember i fjor, og disse voldshandlingene truer med å avspore fredsprosessen i den britiskstyrte provinsen. Mandag ble den ytterliggående protestantiske gruppen UFFs politiske fløy kastet ut fra samtalene, etter at UFF innrømmet å ha stått bak flere av drapene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!