Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nordirske geriljagrupper bak bombe i London

Bombeeksperter foretok i dag en kontrollert eksplosjon av en sprengladning i sentrum av London. Den britiske regjeringen tror nordirske geriljagrupper står bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britisk politi ble varslet om sprengladningen via telefon fra den irske hovedstaden Dublin, og fikk avverget en eventuell eksplosjon ved å uskadeliggjøre sprengladningen. Bombealarmen førte imidlertid til stort kaos i Londons transportsystem.

- Det virker sannsynlig at dette angrepet ble utført av utbrytere, men vi skal følge opp denne saken og spore opp de ansvarlige, sa Nord-Irland-minister Peter Mandelson. Han refererte til grupper bestående av irske republikanere som motarbeider fredsprosessen i Nord-Irland.

Mandelson sa videre at dagens bombealarm ble iverksatt etter at det ble mottatt en kodet advarsel som var identisk med den som ble brukt før et bombeangrep mot en jernbanelinje på grensen mellom Nord-Irland og Irland forrige måned. Politiet mistenker utbrytergruppen Det virkelige IRA for å stå bak den aksjonen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media