HOMO-LOV: Nordisk råds visepresident Per-Kristian Foss (H), som selv sto fram som homofil for 13 år siden, fordømmer den nye homo-loven i Russland.

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HOMO-LOV: Nordisk råds visepresident Per-Kristian Foss (H), som selv sto fram som homofil for 13 år siden, fordømmer den nye homo-loven i Russland. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Nordisk råd raser over ny homolov

Åpent homofili blir straffbart i Russland

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordisk råd fordømmer i en uttalelse en ny russisk lov som forbyr det som det russiske parlamentet kaller «homoseksuell propaganda».

Uttalelsen er utarbeidet i forbindelse med Nordisk råds samling på Island i slutten av januar og er rettet mot en ny lov som ble vedtatt mot bare én stemme.

Loven forbyr all omtale av homoseksualitet og gjør det straffbart å vise sin seksualitet offentlig.

- Nordisk råd fordømmer sterkt den russiske loven om «homoseksuell propaganda», som ble vedtatt i det russiske parlamentet Dumaen 25. januar, heter det i uttalelsen.

Nordisk råd består av politikere fra Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige.

- Som parlamentarikere verner vi ikke minst om kjerneverdier som likestilling og antidiskriminering, som er helt sentrale for våre samfunn. Den nye russiske loven krenker ikke bare grunnleggende menneskerettigheter, den peker også bakover mot en mørk fortid som ingen er tjent med å gjenskape, uttaler Nordisk råds visepresident Per-Kristian Foss (H), som selv sto fram som homofil for 13 år siden.

Nordisk råd kritiserte på et møte i St. Petersburg i august i fjor rettssaken mot Pussy Riot-medlemmene, noe som ikke falt i god smak hos de russiske delegatene på møtet.

NTB