Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordkoreanere får ikke komme hjem fra Libya

Frykter nyheter om oppstandene i den arabiske verden skal nå den isolerte befolkningen.

LUKKET LAND: Nord Korea er blant verdens mest lukkede land. Her fra feiringen 8. april 2011, da det var 18 år siden diktatoren Kim Jong-il overtok som leder av av landets nasjonale forsvarskommisjon. Foto: REUTERS/KCNA
LUKKET LAND: Nord Korea er blant verdens mest lukkede land. Her fra feiringen 8. april 2011, da det var 18 år siden diktatoren Kim Jong-il overtok som leder av av landets nasjonale forsvarskommisjon. Foto: REUTERS/KCNA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i en melding til ambassaden i Tripoli at myndighetene i Pyongyang ba 200 nordkoreanere i Libya om ikke å komme hjem, og ellers følge råd fra de lokale myndighetene, melder nyhetsbyrået Yonhap.

- Nord-Korea gjør dette fordi de frykter at nyheter om uroen i Libya skal spre seg i Nord-Korea, sier en kilde med kjennskap til utviklingen i nord til Yonhap.

Nord-Korea har sendt hundrevis av mennesker, blant dem leger, sykepleiere og bygningsarbeidere, til oljerike land som Libya, Saudi-Arabia og Kuwait for å skaffe landet utenlandsk valuta.

Andre land henter ut sine landsmenn, men Nord-Korea har hatt nære forbindelser med regimet til Muammar Gaddafi, som betraktes som en «revolusjonær kamerat» av Kim Jong-il.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media