Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordkoreansk diplomat på vei til Finland

En nordkoreansk diplomat satte søndag kurs for Finland der han skal ha samtaler med tidligere amerikanske og sørkoreanske tjenestemenn.

SEOUL: En TV-skjerm i Seoul viser bilder av president Donald Trump, Sør-Koreas president Moon Jae-in og Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix
SEOUL: En TV-skjerm i Seoul viser bilder av president Donald Trump, Sør-Koreas president Moon Jae-in og Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder nyhetsbyrået Reuters , som igjen siterer det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Diplomaten Choe Kan-il ville ikke uttale seg til pressen da han mellomlandet i Beijing.

Reisen skjer rett etter at Nord-Koreas utenriksminister har vært på et tredagers besøk i Sverige, der han har hatt samtaler med Sveriges utenriksminister Margot Wallström.

Den finske rikskringkastingen Yle meldte lørdag at det er planlagt et uoffisielt møte mellom Nord-Korea, USA og Sør-Korea i Finland i april. Opplysningene er bekreftet av det finske utenriksdepartementet.

Partene skal ifølge Yle forhandle om en kjernefysisk nedrusting på Korea-halvøya og andre følsomme temaer, som fengslingen av flere amerikanere i Nord-Korea.

Men det finske utenriksdepartementet har tonet ned møtet og framholder at det ikke kommer til å foregå noen politiske forhandlinger, og at deltakerne ikke er høytstående diplomater.

Tidligere i år ble Nord-Korea og Sør-Korea enige om å holde et toppmøte i løpet av våren, og rett etter sa USAs president Donald Trump ja til å møte Nord-Koreas president Kim Jong-un.

Det er fortsatt ikke avsatt noe tidspunkt for møtet, og Nord-Korea har ikke omtalt det med et eneste ord.

(©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!