- Nordkoreansk mann henrettet fordi han drepte barna sine og prøvde å spise dem

10 000 døde i skjult hungersnød og ufattelige skjebner i Nord-Korea.

ET BLIKK INN: En gruppe sørkoreanere ser nabolandets president Kim Jong Un på en TV-skjerm på jernbanestasjonen i Seoul. Foto: Ahn Young-joon / NTB scanpix
ET BLIKK INN: En gruppe sørkoreanere ser nabolandets president Kim Jong Un på en TV-skjerm på jernbanestasjonen i Seoul. Foto: Ahn Young-joon / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Enkelte Nord-Korea-eksperter har gått tomme for ord når de forsøker å beskrive hvor ille situasjonen i landet faktisk er.

- Forholdene er så ille at de som hører beskrivelsene tror historiene er løgn, sa Adrian Hong i den amerikanske avhopperorganisasjonen Pegasus til Washington Post i fjor.

I helga kom det rapporter om forhold som er så ille at de enkelt faller innenfor Hongs kategori.

Ifølge det japanske nyhetsbyrået Asia Press, som senere er blitt sitert av Sunday Times og en rekke internasjonale medier, har omtrent 10 000 personer omkommet som følge av hungersnød i landbruksområdene Hwanghae.

- Drepte sine egne barn Nyhetsbyrået hevder de har knyttet til seg en rekke «borgerjournalister» i et av verdens mest lukkede land. De mener det kan dokumenteres at sultkatastrofen har resultert i kannibalisme.

- I landsbyen min var det en mann som ble henrettet i mai i fjor, etter at han drepte to av sine egne barn og prøvde å spise dem, sier en kilde til nyhetsbyrået.

- Han drepte sin eldste datter mens kona hans var bortreist. Sønnen så hva han gjorde, så da drepte han ham også. Da kona kom hjem spurte han om hun ville ha kjøtt. Men hun ble mistenksom og varslet myndighetene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer