<strong>ET BLIKK INN:</strong> En gruppe sørkoreanere ser nabolandets president Kim Jong Un på en TV-skjerm på jernbanestasjonen i Seoul. Foto: Ahn Young-joon / NTB scanpix
ET BLIKK INN: En gruppe sørkoreanere ser nabolandets president Kim Jong Un på en TV-skjerm på jernbanestasjonen i Seoul. Foto: Ahn Young-joon / NTB scanpix Vis mer

- Nordkoreansk mann henrettet fordi han drepte barna sine og prøvde å spise dem

10 000 døde i skjult hungersnød og ufattelige skjebner i Nord-Korea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Enkelte Nord-Korea-eksperter har gått tomme for ord når de forsøker å beskrive hvor ille situasjonen i landet faktisk er.

- Forholdene er så ille at de som hører beskrivelsene tror historiene er løgn, sa Adrian Hong i den amerikanske avhopperorganisasjonen Pegasus til Washington Post i fjor.

I helga kom det rapporter om forhold som er så ille at de enkelt faller innenfor Hongs kategori.

Ifølge det japanske nyhetsbyrået Asia Press, som senere er blitt sitert av Sunday Times og en rekke internasjonale medier, har omtrent 10 000 personer omkommet som følge av hungersnød i landbruksområdene Hwanghae.

- Drepte sine egne barn Nyhetsbyrået hevder de har knyttet til seg en rekke «borgerjournalister» i et av verdens mest lukkede land. De mener det kan dokumenteres at sultkatastrofen har resultert i kannibalisme.

- I landsbyen min var det en mann som ble henrettet i mai i fjor, etter at han drepte to av sine egne barn og prøvde å spise dem, sier en kilde til nyhetsbyrået.

- Han drepte sin eldste datter mens kona hans var bortreist. Sønnen så hva han gjorde, så da drepte han ham også. Da kona kom hjem spurte han om hun ville ha kjøtt. Men hun ble mistenksom og varslet myndighetene.

Asia Press hevder at dette er bare et av en rekke kannibalismetilfeller.

I mai i fjor hevdet også en sørkoreansk forskningsrapport at tre nordkoreanere hadde blitt henrettet for kannibalisme. Det siste tilfellet skal ha vært i 2011. I en av sakene ble en mann beskyldt for å ha drept en kollega med øks, før han spiste noe av kjøttet og forsøkte å selge resten på et lokalmarked som fårekjøtt, skriver Telegraph.

Det ble også rapportert om kannibalisme under hungersnøden i 1996.

Konflikt Samtidig som deler av befolkningen sulter, er landets forhold til omverdenen nok en gang svært anspent.

12. desember skjøt Nord-Korea opp en langtrekkende rakett. Oppskytningen ble satt i forbindelse med ettårsdagen for diktatoren Kim Jong-ils død, og sett som et forsøk fra sønnen Kim Jong-un på å styrke sin stilling som landets nye leder. Det var et brudd på FN-sanksjoner som ble innført mot Nord-Korea etter landets tester av atomvåpen i 2006 og 2009 og tirsdag i forrige uke besluttet FNs sikkerhetsråd enstemmig å fordømme rakettoppskytningen og vedtok å stramme inn de eksisterende sanksjonene mot landet, skriver NTB.

Nordkoreanske myndigheter svarte med å si at de planlegger en kjernefysisk test som vil være «rettet mot USA». Fredag truet Nord-Korea med å angripe Sør-Korea om landet slutter seg til det siste sanksjonsregimet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer