PRØVDE Å SKYTE OPP RAKETT: Kim Jong-un og Nord-Korea fortsetter med rakettestingen.Dette bildet ble angivelig tatt under en øvelse i april. Foto: KCNA / NTB scanpix
PRØVDE Å SKYTE OPP RAKETT: Kim Jong-un og Nord-Korea fortsetter med rakettestingen.Dette bildet ble angivelig tatt under en øvelse i april. Foto: KCNA / NTB scanpixVis mer

Nordkoreansk rakettest fra ubåt trolig mislykket

Vet ikke hvor missilet endte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Koreas prøveoppskyting av et ballistisk missil fra en ubåt, har sannsynligvis vært mislykket, ifølge Sør-Koreas forsvarsdepartement.

Testen fremstår som mislykket, skriver Reuters. Testraketten skal være sendt fra østkysten av Nord-Korea, men tjenestepersonen i departementet vet ikke hvor det ballistiske missilet endte opp.

Dagen før meldte USA og Sør-Korea at de skal sette opp et antirakettsystem for Sør-Koreas sikkerhet.

Også ved tidligere anledninger har det kommet meldinger om at Nord-Korea har avfyrt raketter til havs, men våpeneksperter i andre land konkluderte i april med at en test som ble gjennomført da, trolig var mislykket. Nord-Koreas leder Kim Jong-un kalte oppskytingen i april for «en stor suksess».

Nord-Koreas forsøk på å utvikle et våpensystem med fungerende raketter som kan skytes ut fra ubåter, skaper bekymring i nabolandene, fordi missiler fra ubåter er vanskeligere å oppdage.

FN har innført sanksjoner som forbyr Nord-Korea å utvikle raketteknologi. Regimet i landet insisterer på at atomvåpnene kun skal brukes til forsvar, men har også flere ganger truet verden med fullstendig utslettelse.

(NTB)