Nord-Korea:

Nordkoreansk soldat hoppet av til Sør-Korea

Dette er den andre nordkoreanske soldaten som hopper av på like mange måneder.

I GRENSELAND: Nordkoreanske soldater skuer på en sørkoreansk soldat ved den demilitariserte sonen. Forrige måned ble en soldat skutt da han krysset grensen. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB Scanpix
I GRENSELAND: Nordkoreanske soldater skuer på en sørkoreansk soldat ved den demilitariserte sonen. Forrige måned ble en soldat skutt da han krysset grensen. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En nordkoreansk soldat tok seg tidlig torsdag morgen over til Sør-Korea, melder lokale medier.

Soldaten, som hadde lav rang, dukket opp foran en vaktpost rundt klokka 8 torsdag morgen, rapporterte det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap med henvisning til militærkilder i Seoul.

For andre gang

Dette er den andre soldaten som har hoppet av på like mange måneder. Soldaten som gjorde det samme i begynnelsen av november, ble skutt og såret av sine tidligere kolleger da han flyktet over den demilitariserte sonen som skiller de to landene.

ÅPNER ILD: Her løper den nordkoreanske soldaten for livet fra sine egne kolleger på vei til Sør-Korea. FN sier at Nord-Korea bryter våpenhvilen under denne hendelsen. Video: Ap via FN/ NTB Scanpix Vis mer

Forsvarsdepartementet i Seoul opplyste at sørkoreanske soldater fyrte av rundt 20 varselskudd da soldater fra Nord-Korea søkte etter desertøren langs grensen.

Yonhap meldte at de nordkoreanske soldatene også avfyrte skudd, men at ingen av dem krysset den demilitariserte sonen.

- De nordkoreanske grensevaktene syntes å være på jakt etter mannen som tidligere hadde krysset den demilitariserte sonen i tykk tåke for å hoppe av til Sør-Korea, sa en talsmann for departementet til AFP.

Tusenvis har gjort det før

Sonen strekker seg om lag to kilometer inn på begge sider av selve grenselinjen.

Rundt 30 000 nordkoreanere har hoppet av til Sør-Korea siden slutten av Koreakrigen i 1953. De aller fleste har flyktet fra hjemlandet via Kina.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer