Nordland fylke heiste Sovjet-flagget

Uheldig start på samtaler med kinesisk delegasjon.

UFFDA: Kineserne som besøkte fylkesbygget i Bodø denne uka ble møtt av flagget til den ikke-eksisterende Sovjetunionen. Faksimile: NRK Nordland
UFFDA: Kineserne som besøkte fylkesbygget i Bodø denne uka ble møtt av flagget til den ikke-eksisterende Sovjetunionen. Faksimile: NRK Nordland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Den topptunge delegasjonen fra Zhejiang-provinsen i Kina fikk en noe overraskende velkomst da de startet et besøk i Nordland denne uka.

I et forsøk på å signalisere vennskapet med de besøkende, hadde Nordland fylkeskommune hentet fram det de trodde var Kinas flagg og heist det i ei av flaggstengene utenfor fylkesbygget i Bodø.

Men det som vaiet i vinden da kineserne ankom, var hammer og sigd i gullfarge i hjørnet på rød bunn - flagget til forlengst oppløste Sovjetunionen.

- Ja, vi ble gjort kjent med dette. Det skjedde en misforståelse da vedkommende som skulle heise flagg valgte hvilket han skulle bruke, sier fylkesrådsleder i Nordland og tidligere nærings- og handelsminister Odd Eriksen (Ap).

- Alle kan gjøre feil Ifølge ham ble feilen oppdaget raskt og beklaget overfor de kinesiske politikerne.

- Man tok det ganske raskt ned igjen da man skjønte det var Sovjetunionens flagg. Vi snakket med våre kinesiske venner og beklaget. De sa at «alle kan gjøre feil», og at dette ikke får noen betydning for samarbeidet vårt, sier Eriksen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer