Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordland vil ha 10 000 innvandrere

Nordland fylkeskommune lanserer kampanje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Nordland fylkeskommune lanserer nå en kampanje for å skaffe 10.000 nye innvandrere til fylket.

Målet er å redde distriktskommunene.

- Med det nye prosjektet «Vekst ved internasjonalisering» er målet å skaffe minst 10 000 nye innvandrere, sier fylkesråd for næring og samferdsel, Arve Knutsen (KrF) til Nationen.

Eldrebølgen og utsikter til vekst i ulike havnæringer og reiseliv danner bakteppet for politikernes initiativ. Prosessen for å øke tilflyttingen fra utlandet er vedtatt av fylkestinget og skal skje sammen med blant andre KS og NHO.

Norge har de siste ti årene fått 350.000 nye innbyggere. Nordland har i samme periode mistet 3.000 innbyggere.

I dag er det rundt 10.600 innvandrere bosatt i Nordland. Det utgjør 4,5 prosent av fylkets befolkning på 235.400 personer. På landsbasis utgjør innvandrere 10,6 prosent av befolkningen. For Nordland ville derfor antall innvandrere ha vært 25.000 hvis nivået skulle ha vært det samme som for resten av landet.(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling