Nordlandsbanken kraftig ned på børsen

Nordlandsbanken risikerer store tap i Finance Credit-saken. Ved børsåpning mandag formiddag gikk verdien på Nordlandsbank-aksjen kraftig ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag ble eierne av Finance Credit, Trond G. Kristoffersen og Torgeir Stensrud, pågrepet av Økokrim, siktet for brudd på regnskapsloven. Seks banker, som til sammen har lånt Finance Credit-systemet 1,3 milliarder kroner, står bak anmeldelsen.

I morgentimene mandag tikket resultatvarsler fra bankene som er involvert i Finance Credit-saken inn på Oslo Børs. Nordlandsbanken, som har lånt mest penger til Finance Credit-systemet, anslår sitt tap til ca. 300 millioner kroner. Totalt har banken lånt 450 millioner kroner til selskapene.

Skulle tapet bli opp mot 300 millioner kroner, vil dette medføre et årsresultat for Nordlandsbanken rundt null for 2002, skriver banken i børsmeldingen. Og da børsen åpnet mandag morgen, sank ve rdien på Nordlandsbank-aksjen raskt med 16 prosent

Flere faller

Også de øvrige bankene som har lånt penger til Finance Credit-systemet, hadde markerte kursfall ved børsåpning. Rundt 700 av millionene kommer fra et lånesyndikat sammensatt av fire banker i Sparebank 1 Gruppen. Disse bankene skriver i børsmeldingene at det er for tidlig å anslå tapet. 93 av millionene er et lån gitt av Sparebanken Øst.

Bankene har ikke begjært Finance Credit konkurs, men har i helgen overtatt kontrollen og satt inn ny ledelse i et forsøk på å sikre sine krav.

Finance Credit driver blant annet med kjøp av fordringer og inkasso.

(NTB)