Nordlandske byer mørklagt av storm

I tillegg er vei-, båt- og flytrafikken lammet.

FRARÅDER BILKJØRING: Vegtrafikksentralen fraråder folk i Nordland å kjøre bil; risikoen er stor for at kjøretøyet blir tatt av vinden. Foto: BENN HENRIKSEN/SCANPIX
FRARÅDER BILKJØRING: Vegtrafikksentralen fraråder folk i Nordland å kjøre bil; risikoen er stor for at kjøretøyet blir tatt av vinden. Foto: BENN HENRIKSEN/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere tusen husstander i Nordland ble rammet av et strømbrudd i kveld, forårsaket av stormen som herjer i fylket og Sør-Troms.

- Et kabelbrudd mellom Kvandal og Kanstadbotn tok strømmen i Harstad, Narvik og Vesterålen rundt klokka 21, forklarer Irene Meldal, informasjonssjef i Statnett, overfor Dagbladet.

Ekstra bemanning Statnett hadde innkalt ekstramannskaper i påvente av det varslede uværet - men kunne altså ikke forhidre det svært omfattende strømbruddet.

- Det går dessverre ikke an å helgardere seg, understreker Meldal og opplyser at mannskapene jobber på spreng med å utbedre problemene.

- Strømmen var stort sett tilbake igjen i 21.30-tida, vi forventer at de resterende områdene vil være oppe og gå igjen i løpet av kvelden, sier Statnetts informasjonssjef.

Stormen i området har dessuten satt en rekke båt- og flyforbindelser ut av drift, og sentrale veistrekninger, bl.a. Saltenfjellet og Beiarfjellet, er stengt.

- Ikke kjør bil Vegtrafikksentralen råder folk i området til ikke å kjøre bil i det hele tatt.

- Vinden kan ta tak i bilene, spesielt over bruene, sier Torunn Thorvaldsen i Vegtrafikksentralen til NRK Nordland.

Ifølge Avisa Nordland er det i kveld registrert full storm på hele kyststrekningen fra fylkesgrensa mot Nord-Trøndelag og helt opp til Ofoten. Det meldes om løsnede taksteiner og overendeblåste biler.

Meteorologisk institutt opplyser til avisa at vinden først vil avta i morgen.

• Sjekk oppdaterte veimeldinger for Nordland og Troms hos Statens vegvesen.
Avinor har oversikt over flyavgangene.
• Se Meteorologisk institutts obs-varsel