Nordlandssykehuset har stengt operasjonsområde: Granskes etter «uønskede hendelser»

- Pasient døde under rutineinngrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et operasjonsområde på Nordlandssykehuset er stengt etter det som omtales som inntil tre uønskede pasienthendelser knyttet til like dagkirurgiske inngrep, melder Avisa Nordland.

En av pasientene skal ha mistet livet etter en uforklarlig hjertestans under inngrepet, skriver avisa. Sykehuset vil ikke bekrefte dødsfallet overfor Dagbladet.

- Den siste måneden har hatt inntil tre uønskede hendelser i forbindelse med rutineinngrep. Vi ønsker å finne ut om det er noen sammenheng mellom disse hendelsene, sier pressevakt Randi Angelsen til Dagbladet.

- Vi har varslet politiet, Statens helsetilsyn og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), siden det er knytta til operative inngrep der vi trenger deres kompetanse knytta til utstyret som er brukt.

- Vi kan ikke kommentere saken annet enn at det har vært uønskede hendelser som vi må undersøke. Vi har valgt å være åpne  rundt det som har skjedd, for å meddele til offentligheten at det har skjedd og at vi undersøker hvordan det kan ha skjedd, sier hun.

Hun sier at alle uønskede hendelser varsles rutinemessig, og at det også er tilfelle denne gangen.

- Denne gangen har vi i tillegg valgt å stenge operasjonsområdet, sier hun.

- Alle forhold rundt disse hendelsene er ting vi ønsker å kartlegge. Det er derfor vi har varslet.

Sykehuset opplyser at hendelsene har funnet sted i løpet av den siste måneden. Ingen er permittert som følge av de ulike hendelsene, opplyser pressevakta.

Pasientene og deres pårørende er informert om granskingen, skriver Nordlandssykehuset i en pressemelding om hendelsene.

Vet du mer? Tips oss på telefon 24 00 00 00, send SMS/MMS til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no. Du kan også laste opp videoer direkte til DBTV-desken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer