Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordlie og ned for VIF?

Navn: Tom Nordlie Alder: 38 Yrke: Fotballtrener

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvem har det verst i landet for tida, Jens Stoltenberg eller Tom Nordlie? Tja, sammenlikningen er vel noe søkt, men det spørs om det ikke er Jens, likevel, for det er langt fra sikkert at statsministeren får støtte fra Trond Hoftvedt og Terje «Henger'n» Hellerud. Det får Tom Nordlie.

I hvert fall etter nok et sviende nederlag på Ullevaal Stadion søndag kveld. Da ventet de gamle VIF-kjempene på ham i over en time etter kampslutt. For å fortelle ham at alle støtter den skadeskutte treneren i kampen for å overleve i eliteserien. Det samme gjør «Klanen», «ingen» i Vålerenga vil kaste treneren. Vel å merke før investorene har uttalt seg. For Nordlie snakker samme språk som dem som elsker «Enga». Det er bare så synd at resultatene uteblir.

I vår så det rett nok bra ut. «Han har skapt et Vålerenga som kan og vil engasjere med underholdende og morsom fotball,» het det i en kommentar i Aftenposten i april. Det er med andre ord fortsatt lett å ta feil i sportsjournalistikken. Og det er sjelden lov å feile som fotballtrener. Så den treneren som har det verst i disse fjorten dagene før frostnettene, er utvilsomt Tom Nordlie.

Ikke fordi han vises opp på tribunen av dommeren. Eller fordi han pepres med tribuneropene fra ekspertkommentatorer i landets største reklamekanal. Eller fordi andre lags tilhengere roper «Tjukken» til ham. Men ganske enkelt fordi det spøkelset som heter nedrykk henger over hans hode. Og i 1. divisjon er det mørkt og kaldt. Der uteblir både tilskuere og sponsorinntekter. Dessuten kan Nordlie komme til å oppleve at erkerival Lyn blir eneste Oslo-klubb i neste års toppserie. Han liker ikke tanken.

Så de tanker han gjør seg, går sikkert til de korteste av alle løp på en fotballarena, veien mellom suksess og fiasko. I fjor vår ble Nordlie kalt «mirakelmannen på Falkum». Da hadde han brukt under ett år på å bringe Skiens-laget Odd tilbake til toppfotballen. Nordli var uten store meritter som trener, ja, uten fotballmeritter i det hele tatt, for den tettvokste gutten fra Lørenskog hadde bare noen landskamper i vannpolo å skilte med.

I dag dropper han treningen. Og tar med seg VIF-gutta på Krigsskolen i stedet. For å hente strategisk kunnskap til å overleve fotballhøsten. Kanskje bør han også ta seg en prat med sin gamle helt Tom Lund. Sikkert er det at han trenger sin vannpoloerfaring. For det vannet han befinner seg i nå er både dypt og kaldt.