FLOMRAMMET: Nordlige Japan. Foto: REUTERS/Kyodo/Scanpix
FLOMRAMMET: Nordlige Japan. Foto: REUTERS/Kyodo/ScanpixVis mer

Nordlige Japan sterkt rammet av flom

400 000 personer må komme seg unna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange områder i naboregionene Niigata og Fukushima opplevde rekordmengder nedbør natt til lørdag. Flere områder er rammet av flom og jordras, og små landsbyer er isolert, melder japanske medier.

Evakuerer Fossende, uavbrutt regn i over 72 timer førte målingene opp i 700 millimeter regn i byen Tadami. Tadami ligger i Fukushima-regionen, som ble hardt rammet av tsunamien i mars. Det bor rundt 4.900 personer i byen og alle er blitt bedt om å flykte.

Til sammen er rundt 400.000 innbyggere i de to regionenes 22 kommuner blitt bedt om å evakuere, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Byen Sanjo i Niigata-regionen har også bedt alle de 104.000 innbyggerne om å dra til sentre for flomevakuering, skriver det japanske nyhetsbyrået Jiji Press. I Sanjo, som ligger rundt 200 kilometer nord for Tokyo, er det registrert 1000 millimeter nedbør til nå.

- Vi har ikke fått rapporter om skader eller dødsfall, men vi oppfordrer innbyggerne til å evakuere så fort som mulig, sa talskvinne for byens myndigheter, Ayaka Hoshi.

Flere savnet Til sammen er fire personer savnet etter å ha blitt tatt av vannet i de nordlige områdene, sier Hoshi. Mer enn 70.000 husstander skal ha blitt rammet av strømbrudd i de to naboregionene.

En person er funnet omkommet som følge av flommen. Politiet bekrefter overfor nyhetsbyrået AFP at en 67 år gammel mann ble funnet død i elven Nakasawa i byen Tokamachi i Niigata tidlig lørdag.

(NTB)

FLOM: Elva Igarashigawa har gått over sine bredder. Foto: AFP PHOTO/Jiji Press/Scanpix
FLOM: Elva Igarashigawa har gått over sine bredder. Foto: AFP PHOTO/Jiji Press/Scanpix Vis mer