STABIL: Det er ikke lenger fare for at «Nordlys» kantrer. Mannskaper vil snart kunne hente ut biler og eiendeler fra skipet. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
STABIL: Det er ikke lenger fare for at «Nordlys» kantrer. Mannskaper vil snart kunne hente ut biler og eiendeler fra skipet. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

«Nordlys» tar ikke lenger inn vann

Nå kan bergingsmannskaper hente ut biler og eiendeler fra det brannskadde skipet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nå kan vi slå fast at skipet er tett, sier kommunikasjonsansvarlig for Hurtigruten, Ragnar Norum, til TV 2.

Etter at hurtigruteskipet kom til kai i Ålesund torsdag morgen med brann i maskinrommet, har bergingsmannskaper jobbet på spreng med å stabilisere skipet for å hindre at det skulle gå rundt.

Brannslukkingen og revner i skroget førte til store mengder vann i skipet, og det var lenge fare for at det skulle gå rundt. På de meste hadde skipet en slagside på 21,7 grader og situasjonen ble betegnet som kritisk, men lørdag formiddag var krengingen redusert til 7 grader.

Søndag formiddag har dykkere ifølge TV 2 undersøkt skadene på skroget, og kommet fram til at det ikke lenger er fare for at vann skal lekke inn i skipet. Arbeidet med å berge bilene som står i båtens lasterom og hente ut de andre eiendelene til passasjerene vil derfor starte i løpet av dagen.

- Å hente ut passasjerenes eiendeler har førsteprioritet, sier Norum til tv-kanalen.

Søndag ettermiddag vil trolig også arbeidet med å snu skipet starte. Dersom alt går etter planen, vil skipet bli slept til Fiskerstrand Verft i Sula utenfor Ålesund for reparasjoner mandag.

(NTB)

INSPEKSJON: Havarikommisjonen besiktiget skipet i går. Foto: André Ulveseter / Kystdirektoratet / Scanpix
INSPEKSJON: Havarikommisjonen besiktiget skipet i går. Foto: André Ulveseter / Kystdirektoratet / Scanpix Vis mer