Nordmann (25) tatt i stor FBI-aksjon mot hackere

Spesialiserte seg på tyveri av kredittkort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norge er blant de 13 landene der politiet har vært involvert i operasjonen. Elleve personer ble tatt i USA og resten i andre land. Blant dem som ble arrestert under aksjonen tirsdag, er en 25 år gammel nordmann, skriver NRK.

- «Operation Card Shop» var rettet mot sofistikerte og godt organiserte cyberkriminelle som drev med kjøp og salg av stjålne kredittkortidentiteter, misbruk og forfalskning av kredittkort og sofistikert verktøy for å hacke, sa Janice Fedarcyk i New York-kontoret til det føderale politiet FBI.

I forbindelse med operasjonen, som varte i to år, opptrådte FBI-agenter som hackere på internett, mens de observerte andre hackere som byttet metoder for å bryte gjennom brannmurer og lage falske kredittkort.

Operasjonen forhindret tap på over 1.200 millioner kroner på over 411.000 kredittkort og bankkort som var hacket, ifølge FBI i New York.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer