Nordmann (26) ikke på savnet-lista

Ikke registrert som død eller skadd hos britiske myndigheter. Og bankkortet er blitt brukt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: Nordmann (26) savnet i London

(Dagbladet.no): Det er fortsatt en gåte hvor den norske mannen (26) fra Gran på Hadeland er blitt av. Den norske ambassaden opplyser nå at han ikke står på listene over døde og skadde etter London-angrepene i går.

- Vi fikk i oppdrag å sjekke dette med britiske myndigheter, og har funnet ut at han ikke er registrert der, sier ambassadesekretær Birgitte Hygen til Dagbladet.no.

Vil ikke spekulere

Det betyr ikke at det kan utelukkes at nordmannen er skadd eller drept.

- Lista er ikke fullkommen, den oppdateres hele tiden. Vi vil ikke spekulere i hvor han befinner seg eller hva som har skjedd med ham, sier Higen.

26-åringen ble meldt savnet av familien da han ikke har gitt lyd fra seg siden mandag. Dette er den første savnet-meldingen UD har fått. Det er nå internasjonal avdeling i Nye Kripos som har saken.

Livstegn

DAGEN DERPÅ: Turister nøler utenfor t-banestasjonen King´s Cross. En savnet nordmann (26) ga sist lyd fra seg da han var her. Foto: Scanpix
DAGEN DERPÅ: Turister nøler utenfor t-banestasjonen King´s Cross. En savnet nordmann (26) ga sist lyd fra seg da han var her. Foto: Scanpix Vis mer

I dag er det imidlertid registrert noe som kan være positivte livstegn. Det har vært bevegelse på mannens bankkonto. Det opplyser operasjonsleder Trond Skjøld ved Vest-Oppland politidistrikt til Aftenposten.no.

- Foreløpig vet vi imidlertid ikke hvem som har brukt bankkortet og hvor det er benyttet, sier Skjøld.

Politiet sier videre at de gjentatte ganger har ringt mannens mobiltelefon, men ikke kommet igjennom. Ifølge familien er det uvanlig av mannen å ikke si fra om hvor han er.

Nye Kripos jobber med saken

Leder for avdelingen, Petter Dyhre, sier at det ikke er noe nytt i saken, verken om Hadelandsmannen eller om andre savnede nordmenn.

- Det er ikke noe nytt i saken, vi jobber med den. Vi har fått inn noen opplysninger om hans reiserute, og jobber med å samle inn og oversette materiale. Metropolitan Police vil bli informert når vi vet mer, slik at de kan bruke informasjonen til å sjekke om han er blant de skadde eller drepte i London, sier Dyhre til Dagbladet.no.

Gransokningen la ut på en 14-dagers interrailtur alene den 30. juni. Han skulle blant annet til Danmark, Nederland og Belgia. Tirsdag formiddag fikk familien en tekstmelding fra 26-åringen. Da var han i King´s Cross i London, hvor den ene t-banebomben gikk av. Familien frykter derfor at han kan være blant de rammede.