Nordmann (26) savnet i London

Mannen er fra Gran på Hadeland bodde like ved Kings Cross i London. Sjekkes mot listene til britisk politi nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  I går kveld klokka 20 ble den 26 år gamle mannen fra Gran på Hadeland meldt savnet av sine foreldre. De leverte da inn en savnetmelding til Gran lensmannskontor.

- Det siste vi vet er at han mandag klokka 11.20 var ved Kings Cross i London. Etter det har det ikke vært mulig å få kontakt med ham og det har bekymret famiilen, sier politiførstebetjent Ole Bjerke ved Gran lensmannskontor til Dagbladet.no.

Hadelendingen hadde kjøpt seg en 14-dagers interrailbillett.

26-åringen bodde i et leilighetshotell like ved Kings Cross. Klokka 8.56 gikk en bombe av på undergrunnstoget mellom Russel Square og Kings Cross i går morges.

Foreløpig er mannen bare savnet, og det finnes ingen holdepunkter for at han faktisk ble rammet av bomba.

- Vi har vurdert å gå ut og etterlyse mannen med fullt navn, men vi har foreløpig ikke funnet grunn til å gjøre det, sier Bjerke til Dagbladet.no.

UD i beredskap

Informasjonsrådgiver Eirik Bergesen i Utenriksdepartementet bekrefter at det er levert inn en savnetmelding på en 26 år gammel nordmann etter terrorbombene mot London i går.

Nordmann (26) savnet i London

- Det er den første savnetmeldingen vi har fått og den ble levert til det lokale lensmannskontoret ved 12.30-tiden i dag. Vi samarbeider nå med politiet for å få avklart omstendighetene rundt dette så fort som mulig, sier Bergesen til Dagbladet.no.

Han legger til at de hadde vært i kontakt med familien før mannen formelt ble meldt savnet til politiet.

- Vi trapper nå opp innsatsen for å komme i kontakt med denne personen. Det er først og fremst politiet som gjør denne jobben, men vi har kontakt med britisk politi som vil gi beskjed så fort de har opplysninger om skadde eller omkomne nordmenn, sier Bergesen. 

Han opplyser at det er politiet som tar imot alle formelle henvendelser om savnede nordmenn, men at de bistår med kontakten med utlandet.

Norsk UD har vært i kontakt med flere pårørende som har savnet sine, men foreløpig er ingen flere meldt savnet til politiet.

- Vi har ingen grunn til å tro at det er flere som er savnet.  Vi registrerer at det er langt færre som ringer, men opprettholder beredskapen på krisesenteret inntil videre, sier UDs talsmann idag.

Det var avisa Hadeland som først meldte at en nordmann var savnet etter bobmeangrepene mot London. 

- Han skulle være i London, men han hadde også planer om å reise til Liverpool, opplyser politiførstebetjent Ole Bjerke til lokalavisa.

Sjekker de britiske listene

Den norske ambassaden i London har mottatt meldingen om at den 26-år gamle nordmannen er meldt savnet.

Birgitte Hygen ved ambassaden sier til Dagbladet.no at de nå jobber med å få sjekket saken så fort som mulig.

- Vi sjekker nå navnet hans opp mot listene til britiske myndigheter og venter på en tilbakemelding så fort som mulig, sier Hygen.

Hun kan ikke utelukke at flere nordmenn kan bli meldt savnet etter terrorangrepet mot London i går.

Nye Kripos jobber med saken

- Vi har mottatt en offisiell savnetmelding på at en person er savnet i London, nå undersøker vi opplysninger omkring dette, sier politiinspektør Petter Dyhre i Kripos til Dagbladet.no.

Kripos har ikke kontaktet britisk politi ennå. - Men det vil skje i løpet av kort tid, sier Dyhre.

- Britisk politi går nok ut med informasjon så snart de har den, sier Dyhre.

- Mannen har vært i området og man har ikke fått kontakt med ham, forsetter han.