Nordmann (33) skutt i hodet, nå utenfor livsfare

Er koblet fra respirator og snakker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BANGKOK/OSLO (Dagbladet): Nordmannen som i forrige uke ble skutt i Thailand, er ikke lenger i livsfare.

- Han ble operert søndag, og vi er informert om at operasjonen gikk bra, sier Brita Magnusson, Norges ambassaderåd i Thailand, til Dagbladet.

Familiedrama Søndag ble den 33-årige østlendingen skutt i hodet under et familiedrama i byen Kamphaeng Phet midt i sentrale Thailand nord for Bangkok.

Hans far og bror har våket over ham ved sykesenga, der han lå i koma fram til i går. I går formiddag ble respiratoren koblet fra, og han er i dag overført til en vanlig avdeling ved sykehuset i byen Nakhon Sawan.

- Han snakker med oss nå, sier en sykepleier ved sykehuset til Dagbladet.

Ektemann arrestert Politimajor Paisarn Wannachai ved politiet i Kamphaeng Phet, der skuddene falt, bekrefter at nordmannen er på bedringens vei. Wannachai leder etterforskningen etter skuddramaet, som skjedde sist søndag klokka 10.30 på formiddagen.

Dagbladet har fått beskrevet sakens forløp slik:

Etter sju års samliv fikk nordmannen for tre år siden en datter sammen med en thailandsk kvinne. For tre måneder siden kom det til samlivsbrudd. Én måned etter giftet den thailandske kvinnen seg med en thailandsk mann.

Den norske mannen mannen ønsket å besøke sin tre år gamle datter hjemme hos moren, hvor også den arresterte mannen var. Det endte med basketak, som utløste to skudd fra en pistol. Et av skuddene traff nordmannen i hodet.

Tror ikke på forklaringene Den thailandske ektemannen sitter nå arrestert.

- Vi fester ikke lit til forklaringene fra de to thailenderene, fortalte major Paisarn Wannachai til Dagbladet mandag.

Politiet var i går fortsatt ikke villig til å si hvem våpenet tilhørte.

33-åringen ble straks etter episoden overført fra et lokalt sykehus til Nakhon Sawan, der han ble operert og kula fjernet.

- Vi levner ham ikke særlig håp, sa både sykehuset og politiet til Dagbladet tidligere i uka.

Nå er han altså koblet fra maskinene og er talefør.