Nordmann (33) tatt for narkosmugling i Tyrkia: - Får jeg ikke hjelp kommer jeg hjem i kiste

Skal ha blitt tatt med dop til 5,4 millioner.

DESPERAT: En 33 år gammel mann bosatt på Sørlandet sitter fengslet i Tyrkia, siktet for smugling av det som hevdes å være metamfetamin. Han skriver i brev til familien at han har det svært vanskelig i fengsel. Foto: Privat
DESPERAT: En 33 år gammel mann bosatt på Sørlandet sitter fengslet i Tyrkia, siktet for smugling av det som hevdes å være metamfetamin. Han skriver i brev til familien at han har det svært vanskelig i fengsel. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 33 år gammel mann bosatt på Sørlandet er arrestert i den tyrkiske byen Cesme, siktet for smugling av et større parti narkotika.

Han har sittet varetektsfengslet siden midten av oktober.

Forsøkt skjult 33-åringen ble stoppet på grensa mellom Tyrkia og Hellas etter det som lokale medier beskriver som en koordinert politiaksjon der flere lands politi var involvert.

I bilen fant politi og tollvesen ifølge lokale medier omkring 16 kilo metamfetamin. Familiemedlemmer av mannen sier til Dagbladet at det ikke var metamfetamin han smuglet, men beroligende piller. Beslaget skal ha en verdi av 1,8 millioner tyrkiske lira - 5,4 millioner kroner.

De totalt 91 000 tablettene var fordelt på 22 pakker. Dopet skal ha vært dekket til med dyreavføring, men to narkohunder skal likevel ha klart å lukte seg fram til beslaget.

Dagbladet får opplyst at mannen kjørte i bil fra Norge, med Irak som antatt destinasjon, sammen med en kompis. Det var på vei hjem at tollvesen og politi fattet interesse for bilen da de to skulle ta ferje fra havnebyen Cesme i Tyrkia til Hellas. Det er uklart hva som har skjedd med kameraten, men han skal ha klart å komme seg unna før 33-åringen ble pågrepet.

- Dette er ingen lek I brev som Dagbladet har fått tilgang til skriver 33-åringen at han har det svært vanskelig i fengsel.

- Jeg overlever ikke uten penger. Jeg har ikke en krone, skriver han.

- Jeg har hatt hjerneblødning og trenger hjelp. Jeg får ikke hjelp her. (...) Dette er ingen lek. Får jeg ikke hjelp nå så kommer jeg hjem i ei kiste.

33-åringen skal ha forsøkt å kontakte den norske ambassaden i Ankara pr. brev, uten hell.

Pressevakt Eskil Sivertsen i Utenriksdepartementet (UD) sier til Dagbladet at han undersøker saken lørdag ettermiddag.