<strong>ÅSTED:</strong> En norsk statsborger er arrestert i forbindelse med drapet på en eldre kvinne i Strømstad-regionen. Foto: Mikael Berglund / Expressen
ÅSTED: En norsk statsborger er arrestert i forbindelse med drapet på en eldre kvinne i Strømstad-regionen. Foto: Mikael Berglund / Expressen Vis mer

Nordmann (35) pågrepet for drap i Sverige

Mannen er mistenkt for drap i Strømstad i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kveld varslet politiet i Sverige om et lik som var funnet begravd utenfor en eiendom sør for Strømstad, ifølge Expressen. Det var en eldre dame som var funnet drept og begravd.

Den mistenkte nordmannen har fått tildelt en offentlig forsvarer.

Høring tirsdag
- Jeg vet ikke så mye ennå. Jeg skal treffe ham igjen i ettermiddag, sa advokat Peter Ekelund til Expressen tidligere i dag.

Dagbladet har vært i kontakt med advokat Ekelund etter møtet med den drapsmistenkte nordmannen.

- Jeg er hans forsvarer og kan bekrefte at han er norsk statsborger i 35-årsalderen, bekrefter Ekelund. Ellers er det lite han vil si om saken.

-Trolig blir det en høring tirsdag, da kommer jeg til å gå inn på det jeg kan gå inn på, forteller han.

Familiedrama
Ifølge svenske Expressen, dreier drapet i Strømstad seg om et familiedrama. Avisa skriver videre at mannen har sagt at han kjenner drapsofferet.

Den mistenkte 35-åringen skal i avhør ha innrømmet at han har drept kvinnen, men innrømmer ikke straffeskyld, ifølge Expressen.

Forsvarer Ekelund vil ikke kommentere denne påstanden eller si noe om et eventuelt motiv.

- Med hensyn til hans interesse går jeg ikke inn på noe ytterligere akkurat nå. Jeg har truffet ham og han er påvirket av denne situasjonen. Han er mistenkt for noe alvorlig og det er ikke trivelig å sitte i arrest i en slik situasjon. Men han fungerer når vi treffes og prater, sier Ekelund.

Så lite til dem

Drapet skal ha skjedd i Strømstad kommune. Familien, der den eldre kvinnen er drept og en mann er pågrepet og mistenkt for drap, bodde ikke sammen. De hadde ikke mye kontakt med naboer, har svenske GT fått opplyst, ifølge Expressen.

- De holdt seg for seg selv, man så nesten aldri noe til dem, sier en person.

Området der drapet har skjedd har mange eksklusive hus og leiligheter, men huset der drapet skal ha skjedd er nedslitt, ifølge GTs fotograf på stedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer