ERKJENNER SMUGLING: En 36 år gammel nordmann erkjente i en dansk domstol i kveld at han smuglet 45 kilo hasj. Foto: AFP / NTB SCANPIX
ERKJENNER SMUGLING: En 36 år gammel nordmann erkjente i en dansk domstol i kveld at han smuglet 45 kilo hasj. Foto: AFP / NTB SCANPIXVis mer

Nordmann (36) erkjenner hasjsmugling

Framstilles for varetektsfengsling i Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 36 og en 27 år gammel mann fra Norge ble framstilt for varetektsfengsling i Retten i Hjørring i Danmark i kveld.

Ekstrabladet.dk skriver at 36-åringen opplyser i retten at han erkjenner å ha vært i besittelse av 45 kilo hasj som skulle sendes med båt fra Danmark til Norge i går.

En nordmann (49) ble skutt og drept av politiet og en 27-åring ble såret da dansk spesialpoliti aksjonerte mot narkotikasmugling i byen Aalbæk mellom Skagen og Frederikshavn i går kveld. En politimann ble også skutt, men er i likhet med 27-åringen utenfor livsfare.

Retten i Hjørring bestemte i kveld at de to framstilte nordmennene skal varetektsfengsles i fire uker.

Ifølge dansk politi ble det beslaglagt 250 kilo hasj under aksjonen.

Tjenestefolk fra det dasnke etterretningspolitiet (PET) sto og ventet på narkotikasmuglerne i havna i går kveld, og da de mistenkte oppdaget dette forsøkte de å flykte i speedbåten deres. Politiet tok opp jakten og det oppsto en skuddveksling der en politimann ble skutt to ganger, mens en en 49 år gammel nordmann ble skutt fire ganger, blant annet i hodet. En 27-åring ble også skuddsåret.

Den uafhængige politimyndighed - danskenes motsvar til Spesialenheten for politisaker, opplyste på en pressekonferanse tidligere i dag at de mener smuglerne åpnet ild mot politiet først.

Dagbladet kommer med mer.