Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmann (39) arrestert med 50 gram heroin i Pattaya

Jobbet som «politiassistent».

ARRESTERT:  En norsk mann som jobbet som frivillig for politiet i Thailand er arrestert i Pattaya. Foto: Harald Henschien
ARRESTERT: En norsk mann som jobbet som frivillig for politiet i Thailand er arrestert i Pattaya. Foto: Harald Henschien Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pattaya/Bangkok (Dagbladet): Den 39 år gamle nordmannen har tidligere profilert seg som medarbeider i turistpolitiet i den thailandske badebyen Pattaya.

Onsdag kveld ble han arrestert med et ulovlig skytevåpen, falske politiskilt og 50 gram heroin.

Det nasjonale narkotikapolitiet fra Bangkok har i en tid etterforsket 39-åringen. Onsdag kveld slo de til mot mannen på et utested i Pattaya.

Nordmannen var da i besittelse av rundt 50 gram heroin, et 38 kaliber håndvåpen og ti skarpe skudd. I tillegg hadde han falsk politilegitimasjon og noen konvolutter med penger, sier politiet til lokale medier.

Videofilmet
Da nordmannen ble arrestert skal han angivelig ha presentert seg som thailandsk politimann. Han skal ha vist politiskilt, men ingen tok notis av de falske skiltene og bangkokpolitiet la ham i jern. Hele seansen ble filmet av narkotikapolitiet.

Mannen ble deretter brakt direkte til narkotikapolitiets hovedkvarter i Bangkok. Etter lange avhør torsdag framstilles han for varetektsfengsling fredag formiddag. Også en annen nordmann er pågrepet i aksjonen, men vedkommende er utenfor mistanke og sluppet fri.

- Vi er kjent med at en nordmann angivelig skal være arrestert, men har ikke fått noen henvendelser i saken så jeg kan ikke bekrefte dette. Det er viktig å merke seg at det vi slettes ikke alltid kobles inn når nordmenn arresteres i utlandet, sier kommunikasjonsrådgiver i UD Bjørn Svenungsen til Dagbladet.no.


Politiassistent
Nordmannen skal ha fungert som «assistent» for en offiser ved politiet i Pattaya. Han skal angivelig ha skrytt av at han derfor ikke ville få noen problemer med politiet.

- Det vi krever av frivillige medarbeidere er at de kan noe thailandsk og de må gjennomgå et kortere kurs før de får uniform. Men de får ikke våpen, forteller en oberst i turistpolitiet Dagbladet har snakket med. Han sier de mangler ressurser og må stole på sin egen dømmekraft ved utvelgelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling