Nordmann (39) tiltalt for hevndrap

Hevnet sexovergrep ved å kaste svenske i døden fra en balkong, ifølge tiltalen. Forsvarer hevder mannen hoppet selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no) Den 39-årige nordmannen skal ha blitt så sint for de seksuelle overgrepene hans samboer (29) var blitt utsatt for, at han kastet en 60 år gammel svensk mann i døden fra en balkong. Det framgikk i rettssaken mot nordmannen som startet i Sverige i går, skriver VG.

Svensk politi mener det foreligger et klart hevnmotiv i saken.

Dramaet utspilte seg i utkanten av Stockholm da nordmannen konfronterte 60-åringen med overgrepsanklagene. Han skal ha solgt 39-åringens samboer til andre menn og tatt bilder av overgrepene, ifølge politiets etterforskning som den svenske avisen Aftonbladet gjengir.

Forsvarer: Han hoppet selv

Nordmannen nekter straffskyld og har forklart at 60-åringen selv slengte seg over rekkverket på balkongen.

- Min klient har innrømmet å ha slått 60-åringen én gang i ansiktet. Dette var i forbindelse med at min klient dro til 60-åringens leilighet for å prate om overgrepene som hans samboer var blitt ut satt for, sier Gustaf Ljungström, 39-åringens forsvarer, til Dagbladet.

De to mennene havnet i et håndgemeng ettersom samtalen utviklet seg, ifølge Ljungström.

- Deretter løp 60-åringen ut på balkongen og hoppet ut. Det høres kanskje litt rart ut, men det er slik min klient framstiller det, sier Ljungström til Dagbladet.

Han vil ikke kommentere hvordan 39-åringen tar tiltalten bortsett fra at han nekter straffskyld.

Saken har sin siste dag i retten i morgen, og dommen i Södertörn tingsrett er ventet om rundt en uke, opplyser Ljungström til Dagbladet.

Samboeren også tiltalt
39-åringens samboer og hennes mor sitter også på tiltalebenken. De var også i leiligheten da konfrontasjonen med 60-åringen skjedde, og er tiltalt for å ha vært delaktige i at 60-åringen var sperret inne i to timer mot sin vilje.

28. juli i år skal naboer ha sett 60-åringen hengende fra balkongrekkverket i femte etasje. Like etter mistet 60-åringen taket og falt ti meter ned i asfalten, hvor han døde momentant.

Etterforskningen viser at mannen ble grovt mishandlet før han falt fra balkongen.

Den 29 år gamle kvinnen skal ha forklart i avhør at den 60-årige mannen forgrep seg på henne i flere år, dopet henne ned og utnyttet henne seksuelt.

IKKE SKYLDIG: Gustaf Ljungström, 39-åringens forsvarer, forteller Dagbladet at hans klient ikke erkjenner straffskyld. Foto: Advokatfirmaet Althin
IKKE SKYLDIG: Gustaf Ljungström, 39-åringens forsvarer, forteller Dagbladet at hans klient ikke erkjenner straffskyld. Foto: Advokatfirmaet Althin Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer