Nordmann (43) dømt for kokainsmugling i Colombia

«Capo Noruego» (43) ble utpekt som narkoligaens finansjef og risikerte å bli dømt til 20 år i colombiansk fengsel. - Han er glad og lettet, sier hans norske advokat.

BESLAG: Colombiansk politi slo til i april i fjor. Da ble også den norske 43-åringen pågrepet. Foto: Colombiansk politi
BESLAG: Colombiansk politi slo til i april i fjor. Da ble også den norske 43-åringen pågrepet. Foto: Colombiansk politi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 43 år gamle nordmannen som av politiet var utpekt som en av hovedmennene i en kokainsmuglerliga i Colombia, har fått sin rettskraftige dom. Det opplyser hans forsvarer, advokat Kjell Myrland, til Dagbladet.

- Jeg har vært i kontakt med ham, og han er dømt til fem års fengsel. Han er lettet, glad og ved godt mot etter omstendighetene, til tross for at han hadde håpet på en frifinnelse, sier Myrland til Dagbladet.

Østlendingen ankom Colombia i 2016 etter å ha sonet en mindre narkotikadom i Norge. De siste 17 månedene har han imidlertid tilbrakt i varetekt i turistbyen Cartagena, etter at han ble pågrepet i april i fjor. Han og 12 andre personer ble da arrestert i en større politiaksjon som fant sted etter 17 måneders etterforskning.

Erkjente 103 kilo

- Da rettssaken gikk, erkjente han smugling av 103 kilo kokain. Han ble dømt til fem års fengsel, men deler av dommen vil bli sonet med fotlenke, forteller Myrland.

43-åringen skal ifølge advokaten være i god form, til tross for at soningsforholdene under varetektsperioden har vært varierende. Dagbladet har tidligere omtalt at det ved et tilfelle brøt ut alvorlige opptøyer i fengselet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer