Nordmann (47) fengslet i India

Skal ha angrepet en politimann med kniv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Retten i Mumbai skal ha dømt en norsk turist (47) til sju måneder i fengsel etter at han skal ha angrepet en politimann med kniv, melder et indisk nyhetsbyrå.

Hendelsen skal ha skjedd 21. desember 2009.

Han er også dømt til å betale erstatning på 10 000 indiske rupi, eller 1330 kroner, til politimannen.

- Kniv mot halsenIfølge tiltalen skal noen indere ha tatt med nordmannen, som skal ha gått seg vill, til jernbanepolitiet. Politiet skal da ha forsøkt å få kontakt med det norske konsulatet i Mumbai, men fikk ikke svar til tross gjentatte forsøk.

Politiet skal da ha gitt mannen mat og fortalt han at han måtte være på politistasjonen til dagen etter, da de igjen skulle kontakte konsulatet.

Senere på kvelden skal den 47-årige nordmannen ha dratt opp en kniv fra baggen sin og holdt den mot halsen til en av politimennene.

De to skal ha gått til angrep på hverandre før nordmannen ble avvæpnet av andre politimenn. Under angrepet fikk politimannen skader på hendene og måtte fraktes til sykehus hvor han måtte sy 12 sting.

Ukjent for UD47-åringen skal ikke tidligere være straffedømt, ifølge hans forsvarer A Rizwanali, melder nyhetsbyrået.

- Det er helt ukjent for oss. Vi kjenner til en nordmann i slutten av 40-årene som har vært i fengsel i tre måneder i India, men han er sluppet fri og er tilbake i Norge, sier Bjørn Jahnsen, pressevakt i Utenriksdepartementet (UD) til Dagbladet.

Den norske ambassaden i New Dehli kjenner ikke til saken, kun den tidligere saken der en mann i slutten av 40-årene er slippet fri.

- Vi skal undersøke dette, sier en ambassademedarbeider til Dagbladet.