Nordmann (48) funnet død i Brasil

Politiet etterforsker omstendighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En 48 år gammel nordmann ble funnet død i en leilighet i Copacabana sør i Rio de Janeiro i Brasil i morges, melder den brasilianske storavisa O Globo.

- Vi er kjent med saken, og generalkonsulatet i Rio de Janeiro undersøker saken opp mot brasiliansk politi, sier pressekontakt i Utenriksdepartementet, Marte Lerberg Kopstad, til Dagbladet.

- Jeg er klar over saken, er alt generalkonsul Anne Vibeke Lilloe vil si til Dagbladet.

Politiet kjenner ikke årsaken til dødsfallet, men drapsavsnittet ved politiet i Rio de Janeiro etterforsker nå omstendighetene, og utelukker ikke at han kan ha blitt drept.

Mannen skal ha bodd alene i leiligheten i ett år.

Ifølge brasilianske medier skal gjenstander i leiligheten ha blitt veltet på og leiligheten ha vært forholdsvis rotete, noe som kan indikere at han kan ha blitt ranet og drept.

Mannen ble sist sett fredag ettermiddag, da naboer hadde hørt skrik fra leiligheten. Rio-politiet ble varslet av naboer som reagerte på dårlig lukt.

Politiet har samlet inn mannens personlige eiendeler, og liket er sendt til rettsmedisinsk institutt. De håper undersøkelsene av både gjenstandene og kroppen kan bidra til å oppklare saken. Ifølge O Globo skal det imidlertid ikke ha vært noen umiddelbare tegn på vold på mannens kropp.

Dagbladet kommer med mer.