Nordmann (48) lå begravd i flere dager etter jordskjelv

Fanget i eget hus etter jordskjelv på Filippinene. Lørdag ble han funnet i live.

 SMADRET:  Beboere ser på ruinene av en historisk kirke i byen Maribojoc på øyen Bohol. Nordmannen som ble meldt savnet etter jordskjelvet på Bohol i forrige uke, er nå funnet i live.  AFP PHOTO / Jay DIRECTO
SMADRET: Beboere ser på ruinene av en historisk kirke i byen Maribojoc på øyen Bohol. Nordmannen som ble meldt savnet etter jordskjelvet på Bohol i forrige uke, er nå funnet i live. AFP PHOTO / Jay DIRECTOVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 48 år gamle mannen fra Drammen er funnet i live etter det kraftige jordskjelvet som rammet Filippinene tirsdag i forrige uke.

- Mannen ble funnet i ruinene av sitt eget hus. Han er i live, sier kriminalvaktleder Jan-Henrik Håkestad i Søndre Buskerud politidistrikt til Drammens Tidende.

48-åringen ble meldt savnet av sin familie i Norge torsdag i forrige uke.

Fikk ikke kontakt
Jordskjelvet rammet blant annet turistøya Bohol der mannen oppholdt seg, og familien hadde ikke fått kontakt med ham etter dette.

Skjelvet ble målt til 7,1 på Richters skala. Hittil er det meldt at 172 mennesker har mistet livet bare på Bohol, men tallet kan bli så høyt som 185, opplyser en talsmann for myndighetene på øya til nyhetsbyrået AFP.

- Det er moren som bekrefter for oss at han er i live. Vi vet ikke så mye om eventuelle skadeomfang, men han blir ivaretatt på Filippinene, sier Håkestad.

Lå begravd i flere dager
48-åringen skal være skadd og lå i ruinene i noen dager før han ble funnet.

- Han har derfor ikke hatt tilgang til drikke eller næring, sier kriminalvaktlederen hos politiet i Drammen. (NTB)