Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmann (53) omkom i arbeidsulykke i Malaysia

Jobbet for firma fra Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 53 år gammel nordmann mistet torsdag livet i en arbeidsulykke i Malaysia. Mannen ledet et prosjekt med installasjon av varslingsbøyer for tsunamier.

Skjedde om bord i skip Ulykken skal ha skjedd i Pulau Sipadan i forbindelse med et installasjonsoppdrag om bord i skipet MV Pendamar.

Omstendighetene rundt ulykken er ennå ikke klare, men nordmannen ble fraktet til et sykehus i Semporna og ble erklært død ved ankomsten, melder NRK.

Utenriksdepartementet opplyser mandag at de ble varslet om ulykken før helgen.

- Jeg kan bekrefte at vi har mottatt informasjon om et dødsfall, en nordmann i 50-årene som er meldt omkommet, forteller kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen. UD følger opp saken med lokale myndigheter, og den norske ambassaden i Malaysia vil bistå de pårørende.

Etterforsker ulykken I en pressemelding fra Malaysias meteorologiske institutt heter det at tekniske eksperter fremdeles etterforsker ulykken for å finne årsaken.

Prosjektet med varslingsbøyene er en del av den nasjonale varslingsplanen for varsling om jordskjelv og tsunamier.

Den omkomne 53-åringen jobbet i firmaet Fugro Oceanor i Trondheim, et firma som har jobbet med bøyesystemer siden 2005.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media