Nordmann alvorlig skadd i okseløp

Johan Sørensen (35) ligger på operasjonsbordet med hodeskader etter dagens okseløp i Pamplona. Tilstanden er alvorlig for nordmannen som deltok i den tradisjonsrike manndomsprøven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens 775 meter lange okseløp endte med at sju personer ble brakt til sykehus med skader. Nordmannen Johan Sørensen ble hardt skadd og ligger på Sykehuset i Navarra. De opplyser at tilstanden er alvorlig for 35-åringen som ble truffet av en 500-kilos okse.

Klokka 13 opplyste sykehuset til Dagbladet.no at Sørensen ligger på operasjonsbordet. De forventer at han våkner av narkosen i 18-tida. Ifølge VG Nett har nordmannen brudd i kraniet.

Løpet er av de farligste på grunn av måten det blir holdt på. Seks okser starter i flokk på det tre minutter lange gateløpet. Halvveis i løpet blir de delt opp - noe som gjør det vanskeligere å slippe unna for hordene som løper foran.

Utallige vågale turister og fastboende ble i dag truffet av oksene og slått i gata som ligger i den gamle delen av Pamplona i Spania. Løpet er en årlig begivenhet under den kjente San Fermin-festivalen.

En 30-årig latin-amerikaner ble også påført alvorlige hodeskader. En tredje okseløper ble spiddet i låret. Flere ble innlagt med mindre skader. Lørdag ble seks personer alvorlig skadd.

Festivalen tiltrekker titusenvis av turister hvert år. Den ble gjort kjent av Hemingways «The Sun Also Rises», men okseløpene har vært arrangert siden 1591. Minst 13 personer har blitt drept siden 1924, melder nyhetsbyrået AP.

LICVSFRALIG: Hvert år løper hundrevis av dumdristige menn foran oksene i Pamplona. Flere blir skadd. Foto: SCANPIX
SKADD: Tilstanden skal være alvorlig for nordmannen Johan Sørensen som ble skadd i dagens okseløp i Pamplona.Foto: SCANPIX/AP