Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmann angrepet av selvmordsbomber

Norsk fredsobservatør angrepet av selvmordsbomber på Sinai-halvøya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En nordmann, en new zealander og to egyptere ble i dag skadd i en eksplosjon utenfor en leir med soldater og observatører på Sinai-halvøya. Det melder nyhetsbyrået AP. Basen er for det meste bemannet med amerikanske soldater.

Men forsvarets fellesoperative hovedkvarter melder at nordmannen, som satt i en bil like ved eksplosjonen, er uskadd.

 - Det var et anslag mot et kjøretøy like før klokken 11.00. Den norske observatøren var blant de fire om bord. Men vi har fått melding om at han ikke er skadet, og han har selv vært i kontakt med sine pårørende hjemme i Norge, sier Thom Knustad ved Fellesoperativt hovedkvarter til Dagbladet.no

Så selvmordsbomberen

Den norske majoeren så personen før han sprengte seg. Det ble ingen skader på personellet i bilen, sier Knustad.

Observatøren er en av tre norske offiserer i styrken. Den norske obersten Tor Helge Moen er operasjonsleder i MFO, og er den som leder styrkens pågående arbeid etter anslaget.

- Det kom et nytt anslag omlag en halvtime etter det første. Denne bomben skal ha gått av omlag hundre meter fra den første. Vi har ingen informasjon om omfanget av dette siste angrepet. Jeg har selv snakket med Moen, som bekrefter at ingen av de norske er skadd, sier Knustad til Dagbladet.no.

Tidligere aksjoner

Egyptisk politi sier til nyhetsbyrået AP at de tror en selvmordsbomber kan ha utløst en eksplosjon som tiltrakk en menneskemengde som ble rammet av en ny eksplosjon. Denne teorien er ikke bekreftet.

Nordmann angrepet av selvmordsbomber

Det er usikkert om anslaget var rettet mot fredsstyrken eller mot andre mål.

- Det har vært tidligere bombeaksjoner i tilknytning til MFO for noen måneder siden. Men bakgrunnen for dette angrepet vet vi ikke, sier Knustad.

Fredsstyrken ble satt opp etter en fredsavtale i 1979 der Israel trakk seg ut av halvøya. Basen ligger på den nordlige delen av halvøya, nær den israelske grensen.

Mandag ble 23 personer drept i tre eksplosjoner i turistbyen Dahab på samme halvøy. En dansk gutt på 18 måneder mistet det ene benet i ulykken.

ANGREPET: En av de tre norske offiserene som tjenestegjør i MFO satt i en bil som ble rammet av selvmordsbomberen. Men verken han eller de tre andre observatørene i bilen ble skadet.
IKKE FN: MFO er en helt spesiell fredsoperasjon utenfor FN. Den ble opprettet i 1981 som følge av Camp David-avtalen mellom Israel og Egypt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling