UTLEVERT:  Martin Waage leder sikkerhetsselskapet ABP World. I forrige måned ble han pågrepet i Spania, nå er han overført til Italia anklaget for kidnapping eller overføring av barn, ifølge hans advokat. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
UTLEVERT: Martin Waage leder sikkerhetsselskapet ABP World. I forrige måned ble han pågrepet i Spania, nå er han overført til Italia anklaget for kidnapping eller overføring av barn, ifølge hans advokat. Foto: Jørn H. Moen / DagbladetVis mer

Nordmann anklaget for kidnapping av barn er overlevert til Italia

- Han nekter all straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lederen for sikkerhetsselskapet ABP World Group, Martin Waage, er nå utlevert til Italia, melder NRK.

ABP Group er et selskap som spesialiserer seg i å tilbakeføre bortførte barn. Waage ble arrestert i Alicante i Spania 17. mars i forbindelse med en sak myndighetene i Italia etterforsker.

- Nå er han utlevert, i tråd med denne begjæringen, til Roma i Italia. Bakgrunnen er det vi forstår som en anklage eller tiltale om bortføring av barn, eller kidnapping, sier Are Aurlien, som representerer Waage, til NRK.

Italiensk politi hevder ABP World Group - som omtales som en «internasjonal kidnappingsring» - gjennom lukrative væpnede aksjoner setter de aktuelle barnas liv i fare.

Advokat Aulien sier at Waage nå ser fram til å forklare seg.

 OVERFØRT:  Martin Waage er europa-direktør i ABP. Han er nå overført til Italia, men står for det han har gjort. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet.
OVERFØRT: Martin Waage er europa-direktør i ABP. Han er nå overført til Italia, men står for det han har gjort. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet. Vis mer

- Han stiller seg sterkt i mot disse anklagene, og nekter all straffskyld, sier Aulien til NRK.

- Grunnløse anklager I tidligere intervjuer med Dagbladet har Waage framholdt at selskapets virksomhet er etisk og har strenge kvalitetskrav.

- Jeg er en rettskaffen person, med respekt for offentlige instanser - og anbefaler alle i en liknende situasjon å prøve de formelle kanalene først. Men jeg står for det jeg har gjort, har han tidligere sagt til Dagbladet.

Han avviser italienernes anklager som grunnløse og tror det hele bunner i et mislykket oppdrag i Tunisia, som endte med at to medarbeidere i ABP ble pågrepet, og fremdeles sitter varetektsfengslet.

Wenche Andersen er forlovet med Martin Waage, og har vært sammen med ham i åtte år.

- Det kom som et sjokk. Jeg tror Martin er like sjokkert over anklagene fra italiensk politi som oss andre. Jeg vil reise ned å besøke ham, men før det forsøker jeg å finne ut om jeg også er etterlyst, sa Andersen til Dagbladet like etter at Waage ble arrestert i mars.

- Absurd Waage har jobbet med å hente hjem borførte barn i tolv år.

 FORSVARER:   Advokat Are Aurlien representerer Waage.  Foto: Aurlien, Vordahl & Co Advokatfirma AS.
FORSVARER: Advokat Are Aurlien representerer Waage. Foto: Aurlien, Vordahl & Co Advokatfirma AS. Vis mer

- Han er en veldig fornuftig mann, og jeg har aldri vært direkte redd eller bekymret for ham, men jeg er det nå. Situasjonen er veldig uforutsigbar, uoversiktlig og absurd, sier hun til Dagbladet.

Dagbladet har tidligere avslørt at ABP Group hjalp Stine Brendemo Hagen da hun flyktet fra sin kokaindom i Bolivia.

Norske myndigheter har tidligere fortalt til Dagbladet at de har ingen sans for at foreldre med bortførte barn tar saken i egne hender og gjør som Martin (34).

Utenriksdepartementet har vært kjent med saken i lang tid og opplyser at de gir nordmannen konsulær bistand.

 STØTTER SAMBOEREN:  Wenche Andresen er samboeren til Martin Waage og direktør i ABP World Group. Hun støtter Waage og mener at han er en fornuftig mann.
Foto: Privat
STØTTER SAMBOEREN: Wenche Andresen er samboeren til Martin Waage og direktør i ABP World Group. Hun støtter Waage og mener at han er en fornuftig mann. Foto: Privat Vis mer