Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmann åpner gigantisk kjøpesenter ved Strømstad

Kenneth Myhrvold og Øivind Tidemandsen har ­satset 240 millioner i egenkapital og bygget et gigantisk kjøpesenter ved Strømstad som vil slå grensebutikkene på pris.

 40.000 kvadratmeter:  Tanum Shoppingcenter skal lokke nordmenn med bedre priser enn grensebutikkene. Ill.: Tengbom/FA
40.000 kvadratmeter: Tanum Shoppingcenter skal lokke nordmenn med bedre priser enn grensebutikkene. Ill.: Tengbom/FA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Vi skal være billigere enn grensebutikkene. De tar ut bruttofortjeneste som er 3-4 ganger høyere enn resten av handelen i Sverige. Våre butikker er helt annerledes, sier nordmannen Kenneth Myhr­vold til Finansavisen.

Med slagordene «Ekte svensk handel» og «Sweden for real» maner han grensenære nordmenn til å kjøre 25 minutter inn i nabolandet til gigantsenteret Tanum Shoppingcenter på 40.000 kvadratmeter pluss omliggende volumhandel.

I dag åpner han senteret for spesielt interesserte. Lørdag er det storstilt åpning for lokale svensker og nordmenn på harrytur.

600 millioner Myhrvold er opprinnelig fra Sarpsborg, men har bodd mange år på Kråkerøy, hvorfra han har drevet eiendomsutvikling gjennom Conceptor, som han eide frem til han solgte seg ut i 2003. Han var blant gründerne i EuroCash. Han har utviklet nærings­eiendom i Mariestad og bygget opp industriområdet Noab på 70 mål i Trollhättan som han bygget opp sammen med en investor frem til det ble solgt til Peab. Han har også drevet boligutvikling og arbeider nå med et gigantisk bade­land i Strømstad parallelt med kjøpesenterprosjektet, skriver Finansavisen.

- Jeg fikk en henvendelse fra Tanum kommune som ønsket å gjøre en avtale med en utvikler på en tomt som lå bra til, sier Myhrvold som har vært bosatt i Strømstad i syv år.

Investorene han fikk med seg er imidlertid norske. Den største er XXL-gründer Øivind Tidemandsen. Sammen med det britiske fondet Revcap har de investert 240 millioner kroner i egenkapital i prosjektet som har kostet nesten 600 millioner kroner å bygge, skriver Finansavisen.

- Vi har 80 prosent av leie­tagerne på plass ettersom vi har vært veldig klare på at senteret skal åpnes 15. november. Vi er i sluttforhandlinger om de siste leie­kontraktene etter at vi har sagt nei til flere kjente kjeder fordi vi har følt at de ikke har passet inn. Lindex er blant kjedene som åpner senere, sier Myhrvold.

- Målet er å komme opp i en omsetning på 1,3 milliarder kroner i løpet av to-tre år. Det er realistisk, sier han til Finansavisen.

Flere nyheter Nå åpnes kjøpesenteret på Fornebu
Norges «dyreste» kjøpesenter er ikke i Norge — og ikke i Sverige Bjørn Rune Gjelsten: - De har bommet

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling